"Безпековий сектор потрібно розбудовувати в нових умовах, відповідаючи на ті виклики часу, які є перед нашою країною", – сказав Янукович пояснюючи поставлені перед Клюєвим завдання.

Президент висловив сподівання, що Андрій Клюєв відповідно до поставлених завдань скоординує роботу правоохоронних органів та спецслужб. "Сподіваюся, присутні тут керівники правоохоронних органів, спеціальних служб будуть надійними ланками в цій роботі", – додав Янукович.

Разом з тим, керівник парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко вважає, що на новій посаді Клюєв займатиметься підготовкою Партії регіонів до виборів.

Окрім цього, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала вважає однією з причин призначення Андрія Клюєва на посаду секретаря Ради безпеки і оборони України "виведення його з-під удару" в разі відставки уряду Миколи Азарова.

На його думку, є три причини такого призначення: підготовка до виборів, оскільки секретар РНБО має для цього більше можливостей та часу, ніж віце-прем'єр; посилення ролі РНБО; виведення Клюєва з-під удару при можливій відставці Кабміну.

Нагадаємо, сьогодні Віктор Янукович призначив Андрія Клюєва секретарем РНБО, а Раїсу Богатирьову – міністром охорони здоров'я.