1. Джерело вітаміну С

Читайте також: Звичайна диня може вберегти від серйозних хвороб

100 г дині близько 20-30% добової норми вітаміну С. Цей вітамін важливий для підтримки в нормальному стані наш організм, зокрема, допомагає загоєнню ран і відновлення кісток і зубів.

2. І вітаміну А

Вітамін А також дуже важливий для здоров'я зубів і кісток, а також шкіри і слизових оболонок. Крім того, він покращує гостроту зору. Якщо організму бракує вітаміну А, то це призводить до проблем в імунній системі.

3. Заряджає енергією

Більшість сортів містять вітаміни групи В, які беруть участь у переробці цукру і вуглеводів. Тому диня наповнює нас енергією.

4. Сприяє схудненню

Диня чудово підійде для тих, хто намагається схуднути. У ній небагато калорійності, а жирів практично немає. Водночас вода, яка міститься у плоді, дає відчуття насичення.

5. Має протиракові властивості

Високий вміст каротиноїдів (природні органічні пігменти) допомагає попередити і зупинити розвиток раку.

6. Здорове серце та судини

У дині присутня речовина антикоагулянт аденозин, яка розріджує кров і тим самим знижує ризик розвитку інсульту і хвороб серця.

Крім того, у ній міститься калій, важливий мінерал для серцево-судинної системи.

7. Лікує нирки

Як відомо, диня має сечогінні властивості. Якщо регулярно їсти її вранці – це покращить роботу нирок.

8. Нормалізує травлення

Диня допомагає очистити кишечник і впоратися з запорами. Разом з тим мінерали, що входять до її складу, усувають кислотність, яка часто провокує проблеми зі шлунком.

9. Здорова шкіра

Вітаміни, що містяться у дині, зберігають шкіру пружною, прискорюють її регенерацію і навіть борються зі старінням.

10. Густе волосся

Вітаміни і корисні речовини, які входять до складу дині, сприяють росту волосся і запобігають його випадання.