Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      10 смачних продуктів, які можна їсти в піст

      1650 Читать новость на русском
      10 смачних продуктів, які можна їсти в піст
      10 смачних продуктів, які можна їсти в піст / Фото з відкритих джерел

      Зазвичай прихильники посту вважають, що період відмови від важкої та калорійної їжі є неймовірно виснажливим. Однак існує певний перелік продуктів, які змінять ваше уявлення про скромну пісну їжу назавжди.

      У виданні Elle.ua склали перелік продуктів, які здатні замінити улюблені страви. А далі – справа ваша. Комбінуйте їх в різних варіаціях і пропорціях.

      Читайте також: Різдвяний піст 2017-2018: календар харчування на кожен день

      Тофу і горіхи

      Всі необхідні вітаміни і речовини, які містяться в основні інгредієнтів сирів, можна знайти в тофу і горіхах. Сир тофу є без чітко вираженого смаку і запаху, який виробляється з соєвого молока.

      В сирі тофу присутні всі вітаміни групи В (крім В12), А, Е, кальцій, калій, магній, фосфор, залізо, цинк, мідь і навіть такі рідкісні мікроелементи, як молібден, кобальт, кремній, хром, бор.


      Сир тофу

      А от жир, який присутній в звичайних сирах, можна замінити горіхами. Вони чудово забезпечують відчуттям ситості і бадьорості. Серед них найбільше зверніть увагу на волоський горіх, мигдаль, фундук, бразильський, кешью і арахіс.

      Фалафель

      Якщо ви звикли до м’яса, але в період посту від тваринного продукту варто відмовитись, то тут вам смакуватиме фалафель – обсмажені у фритюрі і приправах кульки з подрібненого нуту, іноді з додаванням квасолі.

      Читайте також: Різдвяний піст 2017: дата та традиції дотримання

      Фалафель має в складі вітаміни групи В, клітковину, складні вуглеводи і протеїни.

      Гриби, бобові, гречка, соєве м'ясо

      Любителям соковитих стейків в піст припадає зовсім несолодко. Врятувати в такому випадку можуть ситні бобові: квасоля, горох, нут, сочевиця.


      Бобові

      Найкорисніша крупа – гречка – заповнить нестачу амінокислот, йоду, фосфору, заліза, міді вітамінами групи В, РР і Е. Крім того, за білковим складом вона нічим не поступається м'ясу.

      Морська капуста, гриби

      У порівняння зі звичайною капустою в морській міститься в два рази більше фосфору, в 11 – магнію, в 16 – заліза і в 40 – натрію. У морській капусті також присутні альгінати, здатні знешкоджувати токсини, підвищувати імунітет і знижувати ризик захворювання на рак.

      Читайте також: Різдвяний піст 2017: рецепти страв від шеф-кухаря, які ви можете приготувати вдома

      Щодо грибів, то в них міститься до 18 корисних амінокислот, вітаміни А, В, РР і рідкісний вітамін D. Гриби можуть стати чудовим замінником риби.

      Арахісова паста

      Замість традиційного зефіру та мармеладу в період посту рекомендуємо скуштувати та замінити у своєму раціоні ці продукти на арахісову пасту.


      Арахісове масло

      Крім високої поживності таку пасту відрізняє ще й багатий склад: в ній міститься рослинний білок, фолієва кислота, вітаміни А, Е, РР, В1, В2, кобальт, кальцій, калій, фосфор, залізо, цинк, йод, а також вражаючу кількість антиоксидантів.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук