Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      4 поради, як правильно вибирати яблука в супермаркеті

      Як правильно вибирати яблука в супермаркеті
      Як правильно вибирати яблука в супермаркеті / MSN.com

      Ні для кого не секрет, що їсти яблука корисно, проте варто знати, які саме сорти є більш корисними і як краще зберігати яблука, щоб вони максимально зберегли свої корисні речовини.

      Досить важко порівняти всі сорти яблук, адже їх є більше семи тисяч. Але у них всіх є дещо спільне: всі яблука є малокалорійними, багаті на клітковину та містять такі фітонутрієнти, як кверцетин (захищає серце) і кемпферол (виводить токсини).

      Читайте також: Чому варто їсти яблука щодня

      З'їдаючи хоча б одне яблуко в день впродовж місяця, ви на 40% знижуєте у крові вміст шкідливого холестерину. Однак, ці плюси здебільшого можна віднести лише до сезонних, домашніх яблук. Хоча, якщо знати як, то можна знайти корисні яблука і на прилавках супермаркетів.

      4 поради, як правильно вибирати яблука в супермаркеті

      1. Більше - не означає краще

      Те, що яблука в магазині такі гігантські, зовсім не означає, що вони кращі, ніж менші домашні. Для їх вирощування використовують синтетичні добрива, що затримують в плоді воду. До речі, зайва вода зменшує кількість корисних речовин, які містяться в м'якоті яблука.

      2. Сила в шкірці

      У яблучній шкірці в 6-8 разів більше антиоксидантів-поліфенолів, ніж у м'якоті. Також, там міститься багато інших корисних компонентів. Тому запитуйте продавця, у яких яблук шкірка найтовстіша, або одразу обирайте такі сорти, як, наприклад, "ред делішес" або "апорт".

      3. Обирайте червоні

      Червоні яблука є червоними, тому що містять багато антоцианінів – поліфенолів, які оберігають вас від серцевих захворювань. І чим яблуко червоніше, тим їх більше. Тому, знову ж таки, варто вибирати сорт "ред делішес": дослідження показали, що в них є найбільш висока концентрація поліфенолів.

      4. Вибирайте прискіпливо

      Ретельно оглядайте фрукти на наявність коричневих плям: пошкодження на шкірці можуть бути свідченням того, що з яблуком не все гаразд. Після того, як оберете яблука, прийшовши додому, покладіть їх в холодильник. Німецькі дослідники з'ясували, що лежачи в холодильнику, яблука зберігають більшу кількість поліфенолів, ніж ті, що зберігалися при кімнатній температурі.

      Джерело: Menshealth
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук