Архів
Курси валют
Погода
13°C
15°C 10°C
  • п'ятниця
    16°C 8°C
  • субота
    19°C 6°C
  • неділя
    15°C 8°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

5 причин пити чай каркаде щодня

8726 Читать новость на русском
5 причин пити чай каркаде щодня
5 причин пити чай каркаде щодня / Фото з відкритих джерел

Солодкувато-кислуватий на смак чайний напій яскраво-червоного кольору знайомий всім. Це напій каркаде, який готують із сушених навколоцвіть квіток розелли (гібіскуса).

Каркаде також називають "суданською мальвою", який можна пити як в холодну пору у гарячому приготуванні, так і навпаки.

Читайте також: Чим корисний чорний чай: відповідь вчених

Пропонуємо вам 5 беззаперечних причин, чому вам варто щодня вживати цей смачний та дуже корисний напій – каркаде.

Для здоров'я серця

У пелюстках гібіскуса містяться речовини антоціани, які мають Р-вітамінну активність. Вони сприяють зміцненню стінок кровоносних судин, регулюючи їх проникність. Тому напій корисний при проблемах із судинами.

Каркаде не варто пити тим, у кого сильно знижений артеріальний тиск, оскільки він його значно понижує.

Для шлунку

Чай з пелюсток гібіскуса дуже добре впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і печінки, сприяє кращому виробленню жовчі та має антибактеріальну дію.

Чай каркаде не рекомендують пити людям, у яких гастрит з підвищеною кислотністю і виразка шлунку, оскільки каркаде має властивість підвищувати кислотність.

Для імунітету

Вітаміни і мікроелементи, які містяться в каркаде, покращують імунітет, підвищують опірність організму до простудних захворювань та зменшують нервову напругу.

Для очищення

Гібіскус має м'який проносний ефект і при вживанні напоїв з каркаде поліпшується травлення та нормалізується "стілець".

Для втамування спраги

Каркаде набув популярності в арабських країнах завдяки своїй властивості швидко і з користю втамовувати спрагу, як в гарячому, так і холодному вигляді.

Читайте також: Як правильно заварювати чай: корисні підказки

Як заварити чай каркаде:

Такий чайний напій готується як і будь-який інший чай: візьміть 1 чайну ложку пелюсток, залийте склянкою гарячої води і за смаком додайте цукор.

Джерело: Единственнная
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук