Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      5 рецептів, як зробити гірчицю в домашніх умовах

      1259 Читать новость на русском
      Як приготувати гірчицю в домашніх умовах
      Як приготувати гірчицю в домашніх умовах / Фото з відкритих джерел

      Часто ми не купуємо гірчицю через сумніви у якості магазинної гірчиці. Пропонуємо рецепти, за якими ви зможете зробити гірчицю з продуктів, які вважаєте якісними.

      Використовуйте якісний гірчичний порошок, у якого не закінчився термін придатності. Замість нього можна взяти мелені насіння гірчиці.

      Читайте також: Як приготувати вино в домашніх умовах: простий рецепт

      Порошок потрібно заливати гарячою водою. Окріп додасть готової гірчиці зайву гіркоту, а холодна вода зробить її надто легкою. Щоб домашня гірчиця мала незвичайний аромат, додайте в неї спеції: корицю, імбир, мускатний горіх, мелений чорний перець або гвоздику.

      Гірчиця повинна настоятися хоча б кілька годин, щоб її смак повністю розкрився. Зберігати домашню гірчицю можна в холодильнику кілька тижнів. Але краще з'їсти її швидше: з часом вона може видихнути.
      рецепти гірчиці

      5 секретів домашньої гірчиці

      1. Гостра гірчиця

      Інгредієнти:

      6 столових ложок гірчичного порошку;
      6-8 столових ложок гарячої води;
      Половина чайної ложки солі;
      1 чайна ложка цукру;
      Половина столової ложки яблучного оцту.

      Рецепт приготування гострої гірчиці

      1. Насипте порошок в герметичний контейнер або банку. Тонкою цівкою влийте туди воду і ретельно перемішайте до консистенції сметани. Закрийте кришкою і залиште в теплому місці на 7-10 годин.

      2. За цей час гірчиця осяде, а нагорі з'явиться рідина. Якщо ви хочете, щоб гірчиця вийшла дуже гострою, то цю рідину зливати не потрібно. Додайте в ємність сіль, цукор і оцет і добре розмішайте. Поставте гірчицю в холодильник на кілька годин.

      2. Домашня гірчиця на розсолі

      Для приготування можна використовувати огірковий, капустяний або помідорний розсіл.

      Інгредієнти:
      6 столових ложок гірчичного порошку;
      8-10 столових ложок розсолу;
      1 чайна ложка рослинної олії – за бажанням.

      Рецепт приготування домашньої гірчиці на розсолі

      Змішайте гірчичний порошок і розсіл до однорідної консистенції. Можна додати рослинну олію, якщо хочете трохи нейтралізувати гостроту. Залиште гірчицю настоюватися при кімнатній температурі на 6-8 годин.

      3. Солодка гірчиця з медом

      Інгредієнти:

      5 столових ложок гірчичного порошку;
      4-6 столових ложок гарячої води;
      Половина чайної ложки солі;
      1 столова ложка меду;
      1 чайна ложка рослинної олії.

      Рецепт приготування солодкої гірчиці з медом

      1. Змішайте порошок і воду до однорідної консистенції. Потім додайте всі інші інгредієнти і ретельно перемішайте. Якщо захочете гірчицю більш солодкою, додайте трохи більше меду.

      2. Перекладіть гірчицю в банку, закрийте кришкою і залиште в теплому місці на ніч.

      4. Зерниста гірчиця



      Інгредієнти:

      6 столових ложок насіння гірчиці;
      7 столових ложок яблучного оцту;
      2 чайні ложки меду;
      Половина чайної ложки солі.

      Рецепт приготування зернистої гірчиці

      1. Залийте насіння гірчиці оцетом і залиште в холодильнику на добу.

      2. Після цього трохи розігрійте, подрібніть блендером половину цієї маси і змішайте з рештою гірчицею.

      3. Додайте цукор і сіль та перемішайте.

      4. Викладіть в банку, закрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на два дні.

      5. Діжонска гірчиця

      Класичний рецепт французької приправи.

      Інгредієнти:

      400 мл сухого білого вина;
      1 цибулина;
      3 зубчики часнику;
      13 столових ложок гірчичного порошку;
      3 столові ложки меду;
      1 столова ложка рослинної олії;
      2 чайні ложки солі;
      кілька крапель соусу табаско.

      Рецепт приготування діжонської гірчиці

      1. Налийте в каструлю вино, додайте дрібно порізану цибулю і часник і доведіть до кипіння. Потім готуйте 5 хвилин на слабкому вогні без кришки, охолодіть і процідіть. Змішайте рідину з гірчичним порошком до однорідної консистенції.

      2. Потім додайте мід, олію, сіль і табаско, поставте каструлю на слабкий вогонь і, постійно помішуючи, дайте гірчиці загуснути. Викладіть її в банку, закрийте кришкою і залиште при кімнатній температурі на ніч.

      Джерело: Lifehacker
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук