Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      5 цікавих фактів, чому варто регулярно пити червоне вино

      2877 Читать новость на русском
      Червоне вино
      Червоне вино / pixabay.com

      Лікарі все більше підтверджують свою теорію про те, що червоне сухое вино не тільки можна пити, але й потрібно. Якщо ви будете дотримуватися рекомендованої дози в 100-150 мл на добу, то улюблене вино позитивно відобразиться на вашому емоційному станові та самопочутті загалом.

      Так, які ж 5 корисних фактів переконають вас хоч інколи насолоджуватись бокалом смачного п’янкого вина.

      Допомагає зберегти молодість

      Експерти вважають, що головною причиною старіння є так званий "окиснювальний стрес", який проявляється в передчасній загибелі клітин через атаки вільних радикалів. А такі речовини, як антиоксиданти кверцетин і резвератрол, що містяться в червоному вині, ефективно борються з вільними радикалами, допомагаючи продовжити молодість шкіри і поліпшити її зовнішній вигляд.

      Читайте також: Вчені визначили продукти, які здатні омолоджувати клітини

      Підвищує імунітет

      Не варто дивуватись, чому в холодну пору людей починає більше "тягнути" до вина. Справа в тому, що червоне вино містить поліфеноли, що допомагають імунній системі ефективніше захищати організм від хвороб, в тому числі і сезонних. Багато дослідників підтверджують, що вино може надавати антибактеріальну дію, знищуючи хвороботворні бактерії.

      Знімає стрес

      І справді, келих смачного червоного вина після важкого дня допомагає швидше розслабитись і очистити на деякий час свої думки від проблем. В помірних кількостях вино вважаються ефективним засобом в боротьбі з депресією.

      Сприяє схудненню

      Під час своїх досліджень, багато науковців з’ясували, що дівчата, які випивають стакан напою в день, в три рази рідше виявляються схильними до набору зайвої ваги, ніж ті, хто не п'є взагалі. Секрет міститься у резвератролі, про який ми згадували раніше. Він спалює калорії і перетворює білу жирову тканину в корисну буру жирову тканину.

      Читайте також: Чим небезпечне дешеве вино: коментар медика

      Запобігає серцево-судинним захворюванням

      Флавоноїди, кверцетин і резвератрол, що містяться у вині, скорочують ризик інсульту та інфаркту міокарда, серцевої недостатності та інших схожих захворювань. Крім того, флавоноїди знижують рівень шкідливого і підвищують рівень так званого корисного холестерину в організмі, що у свою чергу знижує ймовірність утворення тромбів.

      Джерело: Cosmopolitan
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук