Гранат

Гранат здатен захистити від хвороб серця та знизити рівень тригліцеридів в крові. Також ці фрукти знижують ризик раку молочної залози, покращують пам'ять і допомагають скинути вагу, завдяки своїй здатності продовжувати почуття ситості.

Читайте також: 5 причин, чому вам варто включити солоні огірки в зимовий раціон

Гранат знижує ризик захворювання на рік молочної залози
Гранат знижує ризик захворювання на рік молочної залози

Мандарини

Саме яскраві та солодкі мандаринки – фруктовий символ усіх новорічних свят. Але вони не тільки смачні, а ще й корисні. Мандарини прискорюють обмін речовин і збагачують організм вітаміном С. В них також міститься велика кількість бета-каротину і вітаміну А, які важливі для правильного травлення. А ось вітамін В6, що міститься в мандаринах, допомагає боротися з депресією.

Хурма

Хурма багата бета-каротином, який покращує зір і стимулює регенерацію клітин бронхів і легень. А це дуже актуально в період грипу і застуди. А якщо ви намагаєтеся викорінити зі свого життя солодке, тоді хурма – ідеальний замінник, адже в ній міститься рослинний цукор, який зовсім не шкодить фігурі.

Читайте також: Як схуднути за допомогою хурми: дієвий рецепт

Цибуля-шалот

Крім солодких фруктів, взимку можна знайти і корисні овочі. Наприклад, цибуля-шалот. Вона містить достатню кількість вітаміну С для боротьби з простудними захворюваннями. Також вона контролює засвоюваність організмом жирів.

Додайте в свій зимовий раціон цибулю-шалот
Додайте в свій зимовий раціон цибулю-шалот

Журавлина

Журавлину можна купувати взимку, або заморозити її ще влітку. У журавлині виявлені кислоти, які діють, як антибіотики. Журавлинний сік допомагає боротися із запаленнями нирок, швидше одужувати після грипу та ГРВІ. У ній міститься багато фосфору, який зміцнює зуби і м'язи, калію – корисного для серця і вітаміну Н, необхідного для імунітету.

Брюссельська капуста

Її можна знайти на прилавках з листопада по березень. Ця капуста також багата на вітамін С, який просто необхідний в холодну пору.

Читайте також: Як приготувати брюссельську капусту смачно та швидко: поради