Архів
Курси валют
Погода
17°C
28°C 17°C
  • вівторок
    28°C 17°C
  • середа
    27°C 17°C
  • четвер
    23°C 14°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

7 переконливих причин, чому варто їсти яйця на сніданок

Яєчня на сніданок
Яєчня на сніданок / www.pexels.com

Навіть якщо ви дуже поспішаєте щодня на роботу, все ж знайдіть зайвих 20 хвилин та приготуйте смачну яєчню на сніданок. Яйця ефективно допомагають схуднути, розвивають пам’ять та є відмінним джерелом білку.

В Lifehack авторка книжки про харчування Жюль Кленсі розповіла, чому варто їсти яйця на сніданок.

Читайте також: Що приготувати на сніданок: три цікаві рецепти яєчні

1. Довше почуття ситості

Яйця є значно ситнішими в порівнянні з вівсянкою чи тостами, тому що у них міститься більше білку і жирів. Саме тому ми почуваємо себе більш ситими аж до обіду.

2. Допомагають втратити зайву вагу

Останні дослідження підтверджують, що люди, які вживають яйця на сніданок, мають більшу схильність до втрати ваги у порівнянні з тими, що зранку смакують круасаном чи випічкою. Тут також зіграє велику роль почуття тої ж самої ситості.

3. Чудове джерело білку

У яйцях міститься також багато незамінних амінокислот, які повинні бути в здоровому харчуванні людини.

4. Бюджетне рішення

Що приємно гріє нашу душу, так це те, що яйця є недорогими порівняно з іншими продуктами з високим вмістом білка – наприклад, з червоним м'ясом.

5. Не погіршують рівень холестерину

Яйця справді містять значну кількість холестерину, але дослідження показали, що він не впливає на рівень холестерину в крові. Тому не хвилюйтесь, що яйця збільшать ризик хвороби серця.

Читайте також: Вчені назвали продукт, який найкраще їсти на сніданок

6. Допомагають розвитку мозку і пам'яті

У смачних та корисних яйцях є холін – поживна речовина, яка стимулює розвиток мозку і його роботу, а також покращує пам'ять і підвищує пильність. Відсутність цієї речовини може призвести до відкладення жиру в печінці, пошкодження нирок і кровотеч.

7. Захищають зір

Окрім білку, амінокислот та інших вітамінів, у яйцях є два антиоксиданти – лютеїн і зеаксантин, які пов'язані з захистом очей від пошкоджень через ультрафіолетове випромінення. Вони також зменшують ймовірність розвитку катаракти у зрілому віці.

Джерело: 24 Канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Більше новин
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук