Як зазначила дієтолог Світлана Фус на своїй сторінці у Facebook, цибуля містить низку важливих для організму речовин.

Читайте також: Яке харчування сприяє довголіттю

1. Кверцетин володіє сильними антиоксидантними властивостями і протизапальною дією.

2. Антоціан надає деяким видам цибулі фіолетовий або червоний колір.

3. Аліцин додає різкий запах і смак, володіє антибактеріальною, антивірусною та антигрибковою діями.

Кому не можна їсти цибулю

Не можна їсти цибулю людям з проблемами шлунку

4. Фруктани стають живильним середовищем для корисної мікрофлори кишечника.

5. Сапоніни мають протизакрепні властивості та знижують вміст холестерину у крові.

6. Речовини цибулі запобігають атеросклерозу.

7. Цибуля підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника.

Кому не бажано зловживати цибулею?

Не рекомендується вживати сиру цибулю людям з хворобами шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунку), адже овоч може викликати подразнення слизової.

Користь цибулі

Сім причин їсти цибулю

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.