Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Домашня варена аджика на зиму: рецепти приготування на будь-який смак

      Рецепти аджики на зиму – рецепти приготування вареної аджики
      Рецепти аджики на зиму – рецепти приготування вареної аджики / 24 канал

      Домашня варена аджика з помідорів, перцю і моркви – відмінна заготовка на зиму. Така аджика чудового доповнить страви з м'яса та риби, а також може слугувати як і гарна приправа до супу чи борщу.

      Аджику можна приготувати двома способами – варити або ж закривати у сирому вигляді. Для заготовок на зиму користуються саме першим способом, адже тоді аджику можна зберігати при кімнатній температурі і не боятись, що вона зіпсується.

      Читайте також: Як приготувати аджику: прості рецепти на зиму без варіння

      Пропонуємо три рецепти вареної аджики на зиму – класичну, з яблуками, а також гостру. Для аджики варто використовувати невеликі банки, адже якщо відкрита аджика буде довго стояти в холодильнику, то може втратити свій насичений смак. Подавати її можна до гречки, рису чи макаронів. Така приправа чудово доповнить м’ясні та рибні страви, або ж ви можете просто намазати її на хліб або використовувати як соус у приготуванні бутербродів.

      Варена аджика на зиму (класичний рецепт)

      Рецепти аджики на зиму – рецепти приготування вареної аджики
      Рецепт вареної аджики на зиму 

      Інгредієнти на 1,5 л:
      - помідори – 2 кг;
      - болгарський перець – 0,5 кг;
      - часник – 200 г;
      - гострий перець – 2 шт. (можете взяти менше, якщо не любите гострого);
      - олія – 50 мл;
      - оцет 9% – 25 мл;
      - цукор – 100 г;
      - сіль – половина столової ложки.

      Рецепт приготування вареної аджики на зиму:

      1. Помідори почистіть, помийте та зніміть з них шкірку. Для цього зробіть на кожному плоді хрестоподібний надріз, та залийте кип'ятком. Після 1-2 хвилин помістіть помідори під холодну воду та зніміть шкіру, вона буде легко відділятись від плоду. Болгарський перець почистіть та наріжте на 4 частини. Червоний гострий перець очистіть від насіння та розріжте на половину.

      2. Помідори, солодкий та гострий перець прокрутіть на м'ясорубку. Пюре із овочів викладіть у глибоку каструлю. Додайте цукор, сіль та олію. Варіть на слабкому вогні 1,5 години. Якщо аджика виходить занадто рідкою, то збільшіть час варіння.

      Читайте також: Салати з огірків на зиму: прості рецепти приготування

      3. Видавіть часник, додайте його в каструлю разом з оцтом. Перемішайте та пробуйте на сіль. За необхідності, досоліть. Тушкуйте ще 5 хвилин та зніміть з вогню.

      4. Готову аджику розливайте у попередньо простерилізовані банки та закатайте. Банки переверніть, загорніть ковдрою та залиште до повного охолодження. Після цього банки можна переносити в темне прохолодне місце.

      Варена аджика на зиму з яблуками

      Рецепти аджики на зиму – рецепти приготування вареної аджики
      Рецепт аджики на зиму з яблуками

      Інгредієнти на 6 л:
      - помідори – 3 кг;
      - морква – 1 кг;
      - цибуля – 1 кг;
      - кислі яблука – 1 кг;
      - болгарський перець – 3 кг;
      - гострий перець – 2 шт;
      - часник – 400 гр;
      - цукор – 250 гр;
      - оцет – 250 гр;
      - олія – 150 гр;
      - сіль – 2 ст.л.

      Рецепт приготування аджики на зиму з яблуками:

      1. Всі овочі вимийте та просушіть, наріжте великим кубиками. З помідор зніміть шкірки. Перекрутіть всі овочі через м'ясорубку. Кількість гострого перцю беріть на власний розсуд, якщо не любите гострого – то його можна взагалі не додавати.

      2. Викладіть овочеву масу в глибоку каструлю, доведіть до кипіння та варіть на слабкому вогні 1 годину. За 10 хвилин до закінчення варіння додайте оцет, цукор, сіль та олію. Також додайте пропущений через прес часник. Перемішайте та варіть ще 5 хвилин.

      Читайте також: Як консервувати огірки: рецепти на зиму та секрети приготування

      3. Викладайте гарячу аджику у простерилізовані банки та закрийте їх. Банки переверніть, загорніть ковдрою та залиште до повного охолодження. Після цього банки можна переносити в темне прохолодне місце.

      Гостра варена аджика на зиму

      Рецепти аджики на зиму – рецепти приготування вареної аджики
      Рецепт гострої аджики на зиму

      Інгредієнти:
      - болгарський перець – 0,5 кг;
      - помідори – 2 кг;
      - гострий червоний перець – 500 гр;
      - часник – 300 гр;
      - олія – 125 мл;
      - цукор – 100 гр;
      - сіль (не йодована) – 60 гр;
      - оцет – 200 мл.

      Рецепт приготування гострої аджики на зиму:

      1. Помідори помийте та зніміть шкірки. Болгарський та гострий перець очистіть від плодоніжок та насіння. Якщо хочеться, щоб аджика була дуже гостра, то в червоному перці насіння можете лишити. При роботі з гострим перцем користуйтесь рукавичками. Корінь хрону також почистіть.

      Читайте також: Салати на зиму з баклажанів: прості рецепти приготування

      2. Пропустіть овочі через м'ясорубку. Викладіть масу в глибоку каструлю та варіть протягом години. Додайте олію, сіль, цукор, оцет та вичавлений часник. Перемішайте та проваріть ще пару хвилин.

      3. Викладайте гарячу аджику у простерилізовані банки та закрийте їх. Банки переверніть, загорніть ковдрою та залиште до повного охолодження. Після цього банки можна переносити в темне прохолодне місце.

      Джерело: 24 канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук