Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Ароматна полуниця: 3 оригінальні рецепти з головною ягодою сезону

      3 оригінальні рецепти з головною ягодою сезону
      3 оригінальні рецепти з головною ягодою сезону / www.pexels.com

      На прилавках магазинів вже як декілька днів з’явилися довгоочікувані ягоди сезону – стигла полуниця. Кулінарний журналіст Анастасія Голобородько розповіла, що цікавого можна приготувати з таким продуктом.

      На думку Анастасії, найкращим "винаходом" початку літа є ягоди. У них міститься весь спектр смаків і користі, низька калорійність та дуже "інстаграмний" вигляд. Полуницю можна куштувати як в первинному вигляді, так і готувати з неї велику кількість різноманітних страв.

      Читайте також: 7 причин з'їсти полуницю: у чому користь ягоди

      Кулінар запропонувала декілька рецептів, які варто додати у свою записну книгу.

      Салат з полуницею

      Інгредієнти:

      Жменя шпинату;

      Полуниця;

      1-2 шт. буррати;

      Трюфельна олія;

      Сіль;

      Сік лайму або лимона.

      Рецепт приготування:

      Найперше помийте та просушіть листя шпинату (можна також використовувати цикорій, руколу).

      Потім додайте полуницю і сир. Замість буратти можна використовувати ніжну моцарелу, страчателлу або навіть рікоту.

      Посоліть і заправте салат ароматною олією.

      Смачного!

      Читайте також: Полуниця: вся користь та шкода для організму

      Полуничний суп з ревенем

      Інгредієнти:

      5 паростків ревеня;

      350-500 мл води;

      3 см кореню імбиру;

      250 г полуниці;

      8-12 фініків;

      1 лайм, цедра.

      Рецепт приготування:

      Ревінь очистіть від грубих частин на ніжці, наріжте шматочками довжиною по 2-3 см і додайте в каструлю з 250 мл води.

      Натріть імбир і цедру лайму. Доведіть суміш до кипіння, зменшіть вогонь і варіть 5-8 хвилин, поки ревінь не почне розчинятися.

      В цей час змішайте та збийте блендером в одній посудині такі продукти як полуницю, фініки без кісточок і воду, щоб утворилась рідка консистенція.

      Подавайте з йогуртом або кокосовими вершками чи квітами бузини.

      Смачного!

      Читайте також: Чи безпечно зараз купувати полуницю

      Шоколадний авокадо-мус з полуницею

      Інгредієнти:

      2 авокадо;

      ⅓ стакана кокосових вершків;

      2-3 ст.л. рідкого меду або кленового сиропу;

      3 ст.л. какао;

      Насіння ½ стручка ванілі або ванільна есенція;

      Полуниця.

      Читайте також: Як правильно обирати полуницю: корисні поради

      Приготування:

      Спочатку змішайте всі інгредієнти, окрім полуниці, в блендері, та збийте до однорідного стану.

      Розлийте готовий мус в стакани та зберігайте в холодильнику протягом доби.

      Десерт варто подавати з полуницею.

      Смачного!

      Джерело: Vogue
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук