Одним із найпопулярніших соусів французької кухні є бер блан. Його основа – це вершкове масло, звідки й назва соусу.

Читайте також Готуй без напруги: страви з курятини, на які знадобиться до 25 хвилин

Французькі шеф-кухарі готують його одразу великими порціями з кілограма масла, ми ж пропонуємо зупинитися на двох порціях.

Він ідеально пасує до печеної картоплі, смаженої риби чи овочів, таких як спаржа чи стручкова квасоля.

Рецепт соусу Бер блан

  • Час: 15 хвилин
  • Порції: 2

Приготування:

  • Нарізаємо дрібними кубиками цибулю. Перекладаємо у маленький сотейник та вливаємо оцет і вино. Випарюємо на повільному вогні, щоб залишилася 1 столова ложка соусу.
  • Нарізаємо холодне масло кубиками та по одному додаємо до цибулі. Помішувати ложкою чи лопаткою не можна, використовуйте тільки рухи сотейником.
  • Солимо та перчимо соус.
  • Для подачі його можна процідити, або залиши як є.
  • Якщо соус розшарувався, додайте ще холодного масла, або трішки вершків та перебийте блендером.

Смачного!