Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Безглютенова дієта: всі "за" і "проти" ефективного схуднення

Безглютенова дієта: всі
Безглютенова дієта: всі "за" і "проти" ефективного схуднення / Фото з відкритих джерел

Сьогодні безглютенова дієта є однією з найпопулярніших серед прихильників швидкого та нешкідливого для організму схуднення. Однак варто знати всі особливості та можливі недоліки цієї дієти.

Будь-яка дієта передбачає певне виключення продуктів з раціону. В одній під заборону попадають вуглеводи, в іншій – ненасичені жири, ну а безглютенова дієта рекомендує відмовитися від самого глютену.

Читайте також: Чи сприяє схудненню вегетаріанська дієта – вчені дали відповідь

Що таке глютен

Глютен – це один з видів білка, головна особливість якого – клейкість, тому його ще називають клейковиною. Через здатність склеювати речовини продуктів з високим вмістом глютену, зокрема борошно, він легко утворює однорідну масу. Тісто, отримане із зернових (пшениці, ячмінь, жито, овес) легко змішується з водою, виходить пластичним і податливим.

Чому безглютенове харчування краще

В першу чергу, через здоров'я. Справа в тому, що цей білок навіть у здорових людей агресивно впливає на ворсинки кишечника, що часто призводить до поганої засвоюваності їжі. Тим, у кого і раніше були проблеми з травленням, глютен може бути особливо шкідливим.

Безглютенове харчування

Варто знати, які продукти містять глютен, а які ні.

Продукти, що містять глютен:

крупи: манна, пшенична, перлова, ячна;

пшеничні, житні, ячмінні висівки і пластівці;

макарони;

будь-який хліб, різні хлібці, сухарі;

кондитерські вироби;

продукти з тістом: пельмені, вареники, манти – все, де є борошно;

пиво, квас;

підливи, приправи і соуси;

вироби з фаршу, якщо в нього доданий хліб;

йогурти з вмістом клітковини і висівок.

Продукти без глютену:

боби;

горох;

кукурудза;

гречка;

всі види рису;

кіноа;

соя;

сорго;

соя;

сочевиця;

картопля;

м'ясо і риба;

горіхи;

яйця;

овочі та фрукти;

кисломолочні продукти і сири.

Читайте також: Що треба знати перед тим, як сісти на дієту

Переваги та недоліки безглютенової дієти

Плюси: ви їсте просту і корисну їжу, відновлюєте мікрофлору і лікуєте кишечник. Крім цього, з організму виводяться токсини.

Мінуси: можлива нестача вітамінів (особливо групи В) і мінералів. Також така дієта буде важко даватись прихильницям макаронів, хліба і пельменів.

Якщо порівнювати з іншими дієтами, безглютенова дієта – менш шкідлива за рахунок великого списку доступної їжі. У зв'язку з цим, ймовірність зриву на ній також мінімальна, як і небезпека нестачі поживних речовин і вітамінів.

Джерело: Единственнная
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук