Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Безглютенова дієта: всі "за" і "проти" ефективного схуднення

      1165 Читать новость на русском
      Безглютенова дієта: всі "за" і "проти" ефективного схуднення
      Безглютенова дієта: всі "за" і "проти" ефективного схуднення / Фото з відкритих джерел

      Сьогодні безглютенова дієта є однією з найпопулярніших серед прихильників швидкого та нешкідливого для організму схуднення. Однак варто знати всі особливості та можливі недоліки цієї дієти.

      Будь-яка дієта передбачає певне виключення продуктів з раціону. В одній під заборону попадають вуглеводи, в іншій – ненасичені жири, ну а безглютенова дієта рекомендує відмовитися від самого глютену.

      Читайте також: Чи сприяє схудненню вегетаріанська дієта – вчені дали відповідь

      Що таке глютен

      Глютен – це один з видів білка, головна особливість якого – клейкість, тому його ще називають клейковиною. Через здатність склеювати речовини продуктів з високим вмістом глютену, зокрема борошно, він легко утворює однорідну масу. Тісто, отримане із зернових (пшениці, ячмінь, жито, овес) легко змішується з водою, виходить пластичним і податливим.

      Чому безглютенове харчування краще

      В першу чергу, через здоров'я. Справа в тому, що цей білок навіть у здорових людей агресивно впливає на ворсинки кишечника, що часто призводить до поганої засвоюваності їжі. Тим, у кого і раніше були проблеми з травленням, глютен може бути особливо шкідливим.

      Безглютенове харчування

      Варто знати, які продукти містять глютен, а які ні.

      Продукти, що містять глютен:

      крупи: манна, пшенична, перлова, ячна;

      пшеничні, житні, ячмінні висівки і пластівці;

      макарони;

      будь-який хліб, різні хлібці, сухарі;

      кондитерські вироби;

      продукти з тістом: пельмені, вареники, манти – все, де є борошно;

      пиво, квас;

      підливи, приправи і соуси;

      вироби з фаршу, якщо в нього доданий хліб;

      йогурти з вмістом клітковини і висівок.

      Продукти без глютену:

      боби;

      горох;

      кукурудза;

      гречка;

      всі види рису;

      кіноа;

      соя;

      сорго;

      соя;

      сочевиця;

      картопля;

      м'ясо і риба;

      горіхи;

      яйця;

      овочі та фрукти;

      кисломолочні продукти і сири.

      Читайте також: Що треба знати перед тим, як сісти на дієту

      Переваги та недоліки безглютенової дієти

      Плюси: ви їсте просту і корисну їжу, відновлюєте мікрофлору і лікуєте кишечник. Крім цього, з організму виводяться токсини.

      Мінуси: можлива нестача вітамінів (особливо групи В) і мінералів. Також така дієта буде важко даватись прихильницям макаронів, хліба і пельменів.

      Якщо порівнювати з іншими дієтами, безглютенова дієта – менш шкідлива за рахунок великого списку доступної їжі. У зв'язку з цим, ймовірність зриву на ній також мінімальна, як і небезпека нестачі поживних речовин і вітамінів.

      Джерело: Единственнная
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук