Цього разу стрічку зняли “на кістках” більш ніж 100 епізодів серіалу про агентів ЦРУ та російського КДБ, яким довелось працювати разом заради благого діла. Але рука режисера Гая Річі робить фільм особливим, легким та дуже стильним.

Щоправда, спочатку фільмом повинен був зайнятись Стівен Содерберг, найбільш відомою режисерською роботою якого є трилогія про друзів Оушена. Але, через суперечки зі студією з приводу бюджету та акторського складу, Содерберг покинув проект. Також не втримали свої місця на проекті й інші знаменитості: в головних головних ролях глядачі могли побачити Джорджа Клуні та Тома Круза. Клуні покинув проект через проблеми зі здоров’ям, а Круз вирішив зосередитися на пріоритетнішій стрічці – “Місія Неможлива: Нація ізгоїв”.

Повертаючись до вкладу Гая Річі, режисер явно “зробив” цей фільм. Важко уявити яким міг бути “А.Н.К.Л.”, якби не характерна для Річі подача. Стрічка вийшла дуже атмосферною: одяг персонажів був справді вінтажним, а музичний супровід не давав забути хто знімав фільм. Навіть на сайті стрічки одразу грає характерна музика.

Однак, складається враження, що Річі вже зняв свої накращі фільми ще до “Шерлока” і з’являється відчуття, що чогось в “Агентах А.Н.К.Л.” бракує. Чи то недостатньо гумору, чи поворотів сюжету. Можливо, справа в тому, що ідея стрічки не належить Річі, а знімав він лише римейк. Тим не менше, у фільмі достатньо почерку режисера, аби затягнути в кінотеатр фанатів режисера. Як-не-як, його остання стрічка вийшла ще у 2011-му.

Згідно сюжету, заради порятунку світу від ядерної загрози спільне завдання беруться виконувати абсолютно біполярні люди — найкращий агент ЦРУ Наполеон Соло та російський перспективний спецслужбовець Іван Курякін. Варто зазначити, що акторська гра в “Агентах А.Н.К.Л.” тішить: Генрі Кавіл (Наполеон Соло), відомий як Кларк Кент із “Людини зі сталі”, суттєво підтягнув акторські здібності, а Армі Хаммер (Іван Курякін) добре вписався у роль російського агента. Що основне, герої разом виглядають доволі гармонійно, як і їхня супутниця Алісія Вікандер, що зіграла роль доньки розробника ядерної зброї.

Наприкінці фільму Гай Річі явно натякнув на продовження. Що ж, сприймемо це за обіцянку.

Читайте також: “Місія неможлива”: Том Круз проти “Синдикату”