Квітневий землетрус у Непалі

Очолює сумний список землетрус, який сколихнув азійську країну Непал 25-28 квітня. За офіційними даними, у Непалі загинуло щонайменше 8699 осіб, і сусідніх Індії та Китаї — 69 та 25 осіб відповідно. Ще щонайменше 23 тисячі зазнали поранень. Серйозно постраждав Південний базовий табір альпіністів поблизу Джомолунгми — через лавину загинуло 17 альпіністів, що стало сумним рекордом найвищої вершини світу.

Корабельна аварія поблизу Лампедузи

Мігранти з Близького Сходу та Африки не перший рік штурмують береги Європи. Часто для цього вони використовують пароми, які через перевантаження або помилки екіпажів йдуть на дно. У квітні 2015 року трапилась низка кораблетрощ у Середземному морі, у найбільшій з яких 19 квітня загинуло близько 800 осіб.

Смертельна тиснява поблизу Мекки

У священній долині Міна, що поблизу Мекки, традиційний мусульманський ритуал "дамарат" — кидання каміння у стовпи, які символізують злого духа ("шайтана"), закінчився трагедією — внаслідок тисняви загинуло щонайменше 717 осіб, ще вісім сотень зазнали поранень.

Щоб збільшити зображення клікніть на картинку:

Затонула "Східна Зоря"

Найбільша катастрофа на воді у Китаї за останні півстоліття трапилась 1 червня — судно з туристами перевернулось через сильний шторм на річці Янцзи. Як повідомляється, загинуло 442 особи.

Ще одне судно з мігрантами

14 квітня, за кілька днів до вищезагданої трагедії поблизу Лампедузи, в результаті корабельної аварії в Середземному морі загинули 400 мігрантів.

Вибух складів у Тяньцзині

Серія вибухів на складі у портовому місті Тяньцзинь та пожежа, спрчинена ними, забрала життя загалом 173 осіб, ще майже сотня осіб пропала безвісти.

Катастрофа Aerobus 320

Падіння пасажирського літака компанії Lufthansa 24 березня у Франції забрало життя 150 осіб. Як пізніше з'ясувалось, людський фактор відіграв головну роль — невдовзі після вильоту з Барселони один із пілотів зачинився сам у кабіні і свідомо скерував літак в гору.

Авіакатастрофа Lockheed C-130 Hercules

Ще одна трагедія, пов'язана з літаками, трапилась 30 червня у індонезійському місті Медан, де військово-пасажирський літак впав на готель. Загалом загинула 141 особа.

Теракт у Ємені

Двоє терористів-смертників підірвали себе під час денної молитви у мечетях Бадр і Аль-Хашуш у Сані — столиці аравійської країни Ємен. Внаслідок кривавого теракту 137 людей загинули, ще понад 350 зазнали поранень. Відповідальність за вибухи взяла на себе ІДІЛ.

Афтершок у Непалі

Великі землетруси, як правило, тягнуть за собою серію слабших за потужністю поштовхів, так званих афтершоків. Так і цього року — жахливий квітневий землетрус у Непалі повторився 12 травня — і вилився у смерть ще 135 людей — з них 117 загинули у цій гірській країні, а також 17 у Індії та одна особа у Китаї.

Падіння крану 11 вересня

11 вересня перед хаджем у Мецці будівельний кран впав на головну мечеть міста. За даними рятувальників, причиною падіння підйомного крану став сильний вітер. Загалом трагедія забрала життя 107 осіб.