Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Чим корисне сало і кому його не можна

Сало
Сало / Вокруг света

Думки експертів з харчування розділилися щодо користі сала. Насправді цей продукт має чимало поживних властивостей, але не усім його можна вживати.

Як розповіла відомий дієтолог Оксана Скиталінська, сало люблять не лише українці, але й норвежці, у яких рівень споживання сала високий, а рівень серцево-судинних захворювань низький.

Читайте також: Чому варто додати в раціон гарбузове насіння: переконливі причини

Вона пояснила, що сало містить дуже цінну олеїнову жирну кислоту (понад 40%), яка має протизапальну дію і запобігає передчасному старінню. За вмістом олеїнової жирної кислоти сало майже наздогнало оливкову олію.

Яке сало вживати

Продукт повинен бути свіжим (не більше 3-х днів) і промороженим.

Не бути вареним, смаженим, копченим чи смаженим.

Споживати у дуже малих кількостях: пів-одна фаланга великого пальця.

Кому не можна вживати сало

Сало – це жир, тобто калорійний продукт. Якщо ви намагаєтеся схуднути, не варто зловживати цим продуктом.

Сало має жовчогінну дію і людям із загостренням запалення жовчного міхура або підшлункової залози треба вживати його з обережністю.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук