Квас насичений волокнами, тож у середній порції напою міститься стільки ж волокон, як у смузі з буряка, передає "Країна здоров'я".

Ці волокна покращують травлення, знижують абсорбцію цукру та не дають токсинам потрапляти у кров. А ще вони запобігають появі відкладень холестерину.

Читайте також: Супрун розповіла про найабсурдніші способи лікування

Також цей напій чудово очищає печінку – виводить з неї токсини та жири. Квас багатий пробіотиками – корисні бактерії зміцнюють імунну систему.

Завдяки беталаїнам (пігменти, які забезпечують крові здоровий червоний відтінок) вимивається з крові кислотність та виробляються нові червоні кров'яні клітини, що зберігають лужний баланс.

Також квас містить магній, який відіграє важливу роль в роботі нирок, підшлункової залози і здоров'я кісток. А високий вміст антиоксидантів у напої має протизапальну дію на організм, зокрема, це зменшує ризик розвитку онкозахворювань.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.