Кропива містить вітаміни С, К і вітаміни групи В, органічні кислоти, кремній, залізо, мідь, нікель, дубильні речовини, каротиноїди, марганець, бор, титан, передають Liktravy.

Читайте також: Як подолати емоційне вигорання на роботі: поради від Супрун

Деякі зі складових компонентів кропиви є дуже рідкісними. Листя кропиви широко використовують у народній медицині.

Воно здатне зупиняти кровотечу з подряпин і ранок, має жовчогінну властивість, відвар з кропиви зміцнює волосся.

Також ця рослина підвищує захисні сили організму, заліковує слизові оболонки органів шлунково-кишкового тракту, покращує склад крові і перешкоджає розвитку залізодефіцитної анемії, знижує рівень глюкози і "поганого" холестерину у крові.