Їсти холодну їжу, а особливо холодне м'ясо – шкідливо для організму. Це може привести до серйозних проблем із травною системою, передає "Наша мама".

Читайте також: Чим корисне молоко від різних тварин

Адже найкраще і найшвидше шлунок перетравлює гарячу їжу. А холодне м'ясо – справжнє випробовування для травної системи. Науковці пояснюють це тим, що оскільки шлунок не перетравити холодну їжу, він починає її розігрівати.

Тож найкраще їсти м'ясо, температура якого сягає хоча б 37 градусів, а краще – 40. Тоді шлунково-кишковий тракт не буде витрачати сили і час на розігрів їжі і зможе відразу зайнятись його перероблюванням. Тож усі корисні речовини надійдуть у кров, білки правильно розщепляться, а для кишечника не виникатиме додаткового навантаження.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.