1. Смажені страви містить багато вільних радикалів, токсинів і канцерогенів, які порушують роботу серцево-судинної, імунної та нервової систем, передає "Наша мама".

Читайте також: Чи можна їсти сніг: неочікувані висновки науковців

Коли канцерогени накопичуються у тілі, вони можуть спричинити розвиток онкозахворювань.

2. Смажені страви є ще й дуже жирними, що не дає нормально працювати шлунково-кишковому тракту. Така їжа не просто важка, вона завдає серйозної шкоди здоров'ю.

3. Окрім того, під час смаження відбувається кардинальне погіршення складу продуктів – при такій обробці руйнуються білки і вітаміни, натомість, утворюються нові сполуки, які можуть нашкодити організму.

Чому не можна давати дітям смажену їжу

Смажена їжа є особливо шкідливою для дітей

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.