Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Чому перець чилі такий корисний

      1355 Читать новость на русском
      Користь перцю чилі
      Користь перцю чилі / pexels.com

      Лікарі стверджують, що гострий перець чилі здатний розплавляти жир та підвищувати енергозатрати організму на перетравлення їжі.

      Найгостріша частина в перчику – це насіння, тож його лікарі радять не вживати, а акуратно вибирати ложкою. Пекучість перцю надає капсаіцин, який стимулює рецептори тепла в тілі.

      Вважається, що капсаіцин через свою гостроту тренує наш організм, а мозок, аби подолати дискомфортне відчуття, натомість виробляє ендорфіни.

      Читайте також: Дієтологи назвали період, коли можна їсти скільки хочеться

      Також капсаіцин може запобігати розвитку ракових клітин. Статистика говорить, що в країнах, де полюбляють гострі страви, рівень онкозахворювань набагато нижчий, ніж в інших географічних областях.

      При покупці перцю чилі радять звертати увагу на його вигляд. Перець має бути яскравого кольору, с гладкою та цупкою шкіркою та без зморшок. Зберігати його варто в поліетиленовому пакеті в холодильнику не більше 2 тижнів.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук