Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Чому небезпечно розігрівати рис: медики здивували поясненням

      Чому небезпечно розігрівати рис
      Чому небезпечно розігрівати рис / unsplash.com

      Популярні страви з рису можуть серйозно нашкодити здоров'ю, якщо їх готувати, розігрівати і неправильно зберігати.

      Про це повідомляє прес-служба Національної служби охорони здоров'я Великобританії.

      Зі слів медиків, сирий рис може містити спори бактерій Bacillus cereus, які можуть спричинити харчове отруєння.

      Читайте також: Чи потрібні бахіли у медзакладі: Супрун висміяла популярний міф

      Якщо приготований рис залишити при кімнатній температурі – спори почнуть перетворюватися на бактерії. Окрім того, вони здатні вижити під час приготування страви. 

      При сприятливій темтературі бактерії будуть розмножуватися і можуть утворювати отруйні токсини, які викликають блювоту або діарею.

      Щоб уникнути неприємних наслідків – подавайте рис одразу після приготування

      Щоб уникнути неприємних наслідків – подавайте рис одразу після приготування

      Якщо ви з'їсте рис з бактеріями Bacillus cereus, то можете занедужати, а також отримати блювоту чи діарею упродовж кількох годин після трапези,
      – зазначають фахівці.

      Щоб уникнути неприємних наслідків, фахівці британського відомства рекомендують:

      - подавати рис одразу після приготування;

      - протягом першої години після приготування поставити страву у холодильник;

      - зберігати рис у холодильнику не більше однієї доби;

      - добре розігрівайте страву – важливо, щоб рис прогрівся повністю;

      - не варто нагрівати рис більше одного разу.

      Не зберігайте рис у холодильнику більше однієї доби

      Не зберігайте рис у холодильнику більше однієї доби

      До слова, незважаючи на багато корисних властивостей та вітамінів, які містяться у рисі, лікарі зауважують, що не всім людям можна вживати рис без побоювань за свій організм.

      Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук