Видання mizky.com підібрало 6 причин, чому потрібно їсти чорний шоколад.

Шоколад дуже поживний

Шоколад містить велику кількість заліза, магнію, міді, марганцю, калію, фосфору, цинку та селену. У шоколаді також є цукор, але він не зашкодить, якщо не зловживати, та кофеїн, невелика кількість якого також вам не зашкодить,

Є джерелом антиоксидантів

Чорний шоколад є джерелом антиоксидантів. Дослідження доводили, що шоколад містить їх більше, аніж деякі корисні фрукти (наприклад, чорниця).

Поліпшує кровообіг

Флаванол, що містить какао, понижує кров’яний тиск та покращує кровообіг. Він стимулює ендотелій виробляти фізіологічно активні речовини. Серед них оксид азоту, який розслабляє артерії та знижує опір кровообігу і кров’яний тиск.

Читайте також: Чотири поширені міфи про оливкову олію

Знижує рівень холестерину

Какао знижує рівень так званого “поганого холестерину” в крові, який може закупорити вени. Потужні антиоксиданти в чорному шоколаді навіть знижують ризик інфаркту та інсульту.

Захищає шкіру від сонця

Флавоноїди захищають шкіру від ультрафіолетових променів, а також поліпшують приплив крові до шкіри та запобігають її лущенню.

Поліпшує функціональність мозку

Чорний шоколад також може поліпшити функцію мозку. Численні дослідження довели, що вживання шоколаду сприяє припливу крові до мозку. Також какао може поліпшити когнітивні функції у літніх людей з психічними розладами.

Шоколад містить кофеїн та теобромін. Вони можуть швидко поліпшити функціональність мозку.