Архів
Курси валют
Погода
1°C
3°C 0°C
  • середа
    1°C -2°C
  • четвер
    -1°C -7°C
  • п'ятниця
    0°C -8°C
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Чому українці бояться готувати якісну і смачну їжу: думка відомого кулінара

11:49, 18 листопада 2016 12374 Читать новость на русском
Українці бояться експериментів в їжі
Українці бояться експериментів в їжі / photocasa.ru

Українці помилково вважають, що корисна їжа обов'язково має коштувати дорого, а тому бояться експериментувати і вчитися новому.

Про це пише відомий український кулінар Євгеній Клопотенко в своєму блозі.

Одна із причин, чому українці не готують смачну та корисну їжу – обмеженість продуктів. Хоча на українській землі і можна вирощувати різні екзотичні овочі, проте фермери бояться експериментів.

Читайте також: Як зробити чай кориснішим: 7 простих способів

"В Україні божественні продукти з неймовірним смаком. Буряк, цибуля, картопля, морква, особливо молода – солодка, соковита, ідеальна. Але вибір саме місцевих продуктів може бути набагато ширший. Я постійно питаю в наших фермерів, чому вони не вирощують, наприклад, фенхель? А ті, почувши страшне слово "фенхель", відповідають, що це дорого. Лише одиниці займаються вирощуванням екзотичних овочів – кольрабі, броколі тощо. Адже в нас клімат, що дозволяє це робити, і найголовніше – у нас прекрасний чорнозем. Продукти, вирощені в нас, – одні з кращих у всьому світі й ідеально підходять для нашого організму", – вважає кулінар.

Ще одна причина – думати, що якісна їжа – це дорого.

Безумовно, артишоки, омари, трюфелі – це дорого. Але ж є величезна кількість звичайних продуктів, які мають дуже низьку ціну, але варто тільки обробити їх правильно, додати трохи спецій – і ви отримаєте божественний смак,
– зазначає Клопотенко.

Також українці не вміють правильно обробляти продукти, а також бояться експериментувати з ними.

Ми нещадно вбиваємо продукти. А це вже злочин. Причому, злочин проти нашого здоров'я. Ми смажимо у великій кількості олії, поливаємо все тоннами майонезу, змушуючи нашу печінку здригатися від жаху. А ще ми позбавляємо себе можливості відчути справжній, яскравий, смак, що викликає неймовірні емоції, і насолодитися ним сповна,
– пише Клопотенко.

Такий страх кулінар пояснює тим, що українська жінка боїться готувати щось нове для своєї сім’ї, яка звикла до звичного набору страв.

Читайте також: 6 переконливих причин частіше їсти гарбуз

Можливо, це пов'язано з жіночою психологією, тому що жінка, перш за все, готує для родини. Їй страшно приготувати щось нове. Вона хвилюється, що нове не сподобається домочадцям. А навіщо зайвий раз наганяти на себе хвилю негативу, яка може похитнути її авторитет ідеальної дружини, мами й господарки,
– додає він.

Джерело: 24 Канал
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
powered by lun.ua
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук