Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Чому українці люблять сало і наскільки воно корисне

      Як відомо, щороку українці з'їдають 850 тон свинини, половина з яких сало. Без нього вже багато століть не можливо уявити українську кухню, сало називають – національним наркотиком.

      Зняття мораторію на землю прискорило і б розвиток тваринництва, запевняють експерти. Зокрема і свинарства.

      Читайте також: Чим корисне сало і кому його не можна

      Антоніна Пилюк працює зоотехніком вже 12 років. Нині під її опікою 10 тисяч свиней. Кожній треба приділити увагу, адже тоді вони слухаються і швидше ростуть. З виразом "брудний як свиня" Антоніна категорично не погоджується, каже: "свині – чистоплотні, ніколи не лягають в бруд".

      Антоніна працює зоотехніком вже 12 років
      Антоніна працює зоотехніком вже 12 років

      За словами Антоніни, їжею символ 2019 року не перебирає. Переважно свинки їдять суміш зернових в сухому вигляді по три з половиною кілограми на день. Коли ж вага тваринки сягає понад сто кілограм – їх продають на м'ясокомбінат.

      Так на прилавки до наших магазинів і потрапляє свинина. До речі, її корисність визнають навіть дієтологи і називають панацеєю від усіх хвороб.

      Якщо людина хоче довго жити, то їй необхідно регулярне вживати сало. Сало – прекрасний жовчогінний засіб, який покращує роботу печінки, попереджає розвиток жовчно-кам'яної хвороби. А за змістом насичених кислот сало подібне до оливкової олії,
      – наголосив дієтолог Борис Скачко.

      Для українців навіть сало в шоколаді – давно не екзотика. Скуштувати такий десерт пропонують в єдиному у світі ресторані-музеї "Сало". Такий є у Львові.

      "У нас сало подається не просто як їжа, у нас – це витвір мистецтва. Є в нас страви, до яких подаються прикраси, зроблені з сала", – сказала адміністраторка ресторану Романа Григорович.

      Сало в шоколаді
      Сало в шоколаді

      Свинина для українців – стратегічний продукт. Саме вона допомогла нашим предкам фізично вижити. Адже турки і татари, грабуючи під час набігів наші міста і села – не чіпали лише свиней і продукти з них. Бо в ісламі, який сповідували нападники – свинина вважається нечистою і не придатною для їжі.

      Відтак, кмітливі українці почали вирощувати свиней, що рятувало їх від голодної смерті. А ще натирали салом інші продукти та предмети, тоді нападники їх не чіпали.

      Читайте також: Made in Ukraine: який український продукт найчастіше купують у Європі

      Своїй одвічній годувальниці українці вже відкрили чимало пам'ятників. Найбільше їх на Полтавщині, аж 6.

      Декоративні поросята Роза і Федір
      Декоративні поросята Роза і Федір

      А Роза і Федір – мініатюрні декоративні поросята. У них інша функція – вони у людей за домашніх улюбленців. Людмила разом з донькою будуть з ними зустрічати Новий рік. Поросята в догляді не примхливі, дуже люблять гратися з дітьми та гуляти на вулиці. А ще Людмила вірить, якщо зустріти свято із символом Нового року – це принесе лише вдачу.

      Джерело: 24 канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук