Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

За словами Скиталінської, люди, які хочуть захистити свій організм від старіння, повинні включати у раціон зелень (різні види листових овочів). А також не менше, ніж двічі в тиждень вживати ягоди.

Читайте також: Вчені розповіли несподівану правду про користь соку

Зелень

Експерт рекомендує додати до раціону різні сорти капусти. Адже вона багата на унікальні речовини індол-3-карбінол та сульфорафан, які:

• захисту клітин від стресів (пригнічує активність білка PI3K, який, навпаки, сприяє прискореному старінню.

• підсилює виділення у печінці ферментів-антиоксидантів.

• має протизапальну та антиканцерогенну дію.

• сприяє збільшенню тривалості життя.

Капуста містить унікальні речовини

Також дієтолог радить вживати цибулю, яка є чудовим джерелом кверцетину. Ця речовина:

• активує так званий фактор транскрипції HIF-1, який, в свою чергу, активує гени, що допомагають клітинам виживати в умовах хронічної гіпоксії, яка наступає з віком.

• сприяє збільшенню вироблення енергії у кожній клітині.

• покращує стан судин та їх еластичність.

• зменшує запалення в організмі.

• захищає від розвитку пухлин.

• захищає мозок та серце.

• зелена цибуля також є джерелом вітаміну С.

Цибуля зменшує запалення в організмі

Ягоди

За словами Скиталінської, ягоди також належать до геропротекторної їжі.

Вони захищають від різноманітних порушень нервової системи: від депресії та безсоння – до хвороби Альцгеймера та Паркінсона. Ягоди ще забезпечується здоровий кровообіг.

Читайте також: Що треба пити після тренування: два смачних соки