За словами дієтолога, такими продуктами є ті, які містять в собі транс-жири. Вони швидкими темпами прогресують розвиток атеросклерозу, навіть у дітей. Також у людей, які вживають їжу із транс-жирами, збільшується рівень "поганого" холестерину і падає рівень "хорошого".

Читайте також: Дієтолог розповіла, яке м’ясо найкорисніше

Також можуть розвиватись різноманітні запалення в організмі та зростає ризик злоякісних пухлин, зокрема, раку молочної залози, простати, кишечника, лімфоми та лейкемії.

Найбільше транс-жирів міститься у картоплі-фрі, чіпсах, листковому тісті, попкорні, пончиках, пиріжках, кексах, різноманітній здобі та у печиві із кремовими начинками.

Лікар також не радить смажити та не їсти смаженого. Особливо не засмажувати до хрусткої скоринки, адже така їжа точно містить транс-жири.