Архів
Курси валют
youtube @24
Loading...
google @24
RSS СТРІЧКА
Загальний RSS

Топ новини

Відео новини

Дієтолог розповіла, що треба їсти, аби зберегти молодість

19:44, 21 вересня 2017 2790 Читать новость на русском
Що треба їсти, щоб зберегти молодість
Що треба їсти, щоб зберегти молодість / unsplash

Наша молодість, а точніше її тривалість – залежить від того, що ми споживаємо. Є компоненти їжі, які впливають на обмін речовин у клітинах. Залежно від їх вибору, ви можете пришвидшити старіння власного організму або омолодити його.

Про це повідомляє відомий дієтолог Оксана Скиталінська. За її словами, є декілька принципів "харчування молодості". Тобто, таке харчування буде сприяти максимальній тривалості здорового життя та молодості організму.

Читайте також: Як правильно схуднути, щоб зайві кілограми не повернулись: поради тренера та дієтолога

Принципи "харчування молодості"

Зведіть до мінімуму вживання продуктів, які містять цукор, фруктозу та лактозу. 1-3 фруктів вдень буде досить. До того ж, дієтолог нагадує, що "кращий фрукт – це овоч".

Ваш раціон харчування повинен не містити вже глікозильованих продуктів – все смажене і коричневе.

Надмірно не активувати mTOR. Амінокислота метіонін, хоч і потрібна, і незамінна, в надмірних кількостях активує кіназу mTOR, що веде до запалень, прискореного старіння та ризику багатьох хвороб старості. Багато метіоніна в червоному м'ясі.

Вживайте багато клітковини – овочі, мигдаль, апельсин. Вони живлять "мікрофлору молодості".

Читайте також: 10 причин їсти вівсянку кожен день

Вживайте виключно корисні жири: авокадо, насіння, горіхи, оливкова олія, жовток, трошки вершкового масла/йогурт нормальної жирності, не знежирений.

Ваш раціон повинен включати продукти та/або дієтичні добавки з геропротекторними властивостями: якісна фільтрована кава, куркума, броколі, зелений чай, петрушка, водорості, імбир, ягоди, часник, оливкова олія extra virgin, глюкозамін, омега-3 жири, інулін та інші.

Дієтолог привела для прикладу власний сніданок, який допомагає їй підтримувати себе в формі. Сніданок складається з авокадо, мікрозелені (маленькі листочки), насіння гарбуза і соняшника, солодкого перцю, горіхів (кешью, мигдаль, фундук), сиру камамбер, помідорів насиченого кольору, насіння чіа (розмочене в пюре із апельсина і лимона, з додаванням натурального йогурта), 1 чорнослив і 1 курага, а також кава.

Джерело: 24 Канал
powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Пропозиції партнерів
Коментарі
СЛУХАЙ ON AIR
РАДІО МАКСИМУМ Радіо Максимум
ЧИТАЧІ РЕКОМЕНДУЮТЬ
Більше новин
Новини інших ЗМІ
При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
Залиште відгук