Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Дієтолог розповіла, що треба їсти, аби зберегти молодість

      3038 Читать новость на русском
      Що треба їсти, щоб зберегти молодість
      Що треба їсти, щоб зберегти молодість / unsplash

      Наша молодість, а точніше її тривалість – залежить від того, що ми споживаємо. Є компоненти їжі, які впливають на обмін речовин у клітинах. Залежно від їх вибору, ви можете пришвидшити старіння власного організму або омолодити його.

      Про це повідомляє відомий дієтолог Оксана Скиталінська. За її словами, є декілька принципів "харчування молодості". Тобто, таке харчування буде сприяти максимальній тривалості здорового життя та молодості організму.

      Читайте також: Як правильно схуднути, щоб зайві кілограми не повернулись: поради тренера та дієтолога

      Принципи "харчування молодості"

      Зведіть до мінімуму вживання продуктів, які містять цукор, фруктозу та лактозу. 1-3 фруктів вдень буде досить. До того ж, дієтолог нагадує, що "кращий фрукт – це овоч".

      Ваш раціон харчування повинен не містити вже глікозильованих продуктів – все смажене і коричневе.

      Надмірно не активувати mTOR. Амінокислота метіонін, хоч і потрібна, і незамінна, в надмірних кількостях активує кіназу mTOR, що веде до запалень, прискореного старіння та ризику багатьох хвороб старості. Багато метіоніна в червоному м'ясі.

      Вживайте багато клітковини – овочі, мигдаль, апельсин. Вони живлять "мікрофлору молодості".

      Читайте також: 10 причин їсти вівсянку кожен день

      Вживайте виключно корисні жири: авокадо, насіння, горіхи, оливкова олія, жовток, трошки вершкового масла/йогурт нормальної жирності, не знежирений.

      Ваш раціон повинен включати продукти та/або дієтичні добавки з геропротекторними властивостями: якісна фільтрована кава, куркума, броколі, зелений чай, петрушка, водорості, імбир, ягоди, часник, оливкова олія extra virgin, глюкозамін, омега-3 жири, інулін та інші.

      Дієтолог привела для прикладу власний сніданок, який допомагає їй підтримувати себе в формі. Сніданок складається з авокадо, мікрозелені (маленькі листочки), насіння гарбуза і соняшника, солодкого перцю, горіхів (кешью, мигдаль, фундук), сиру камамбер, помідорів насиченого кольору, насіння чіа (розмочене в пюре із апельсина і лимона, з додаванням натурального йогурта), 1 чорнослив і 1 курага, а також кава.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук