У той час, як постачання української яловичини зросло удвічі, а свинини - у півтора рази. Як очікують у Мінагропроді, у цьому році експорт м’яса становитиме близько 90 тис. тонн, а імпорт - 217 тис. тонн. Що краще за показники минулого року, коли експорт м’яса складав 80 тис. тонн, а імпорт - 246 тис. тонн.

“У результаті пропозиція на ринку м’яса трьох видів збільшилася на 1,5 тис. тонн м’яса”, - каже заступник директора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський.

Попри скорочення поголів’я худоби, роздрібні ціни на м’ясо за рік знизилися на 2%. І в подальшому Мінагропрод не прогнозує суттєвого подорожчання. Експерти ж, у свою чергу, не бачать підстав для здешевлення українського м’яса.

“Ціни ще залишаються досить високими. І підстав для їх зниження насправді немає. Тому що обсяги виробництва в нас скорочуються пропорційно скороченню поголів’я”, - каже експерт Українського клубу аграрного бізнесу Єлизавета Святківська.

Та в будь-якому разі українці цього року з’їдять на 90 тисяч тонн м’яса більше, аніж торік, прогнозують у міністерстві - 2 млн 260 тисяч тонн. З них яловичини - 410 тис. тонн, свинини - 750, і птиці - понад 1 млн тонн. На м’ясопродукцію українці витрачають 30% вартості споживчого кошика, підрахували чиновники.