Архів
Курси валют
Погода
      youtube @24
      Loading...
      google @24
      RSS СТРІЧКА
      Загальний RSS

      Топ новини

      Відео новини

      Як приготувати гарбузовий крем-суп: п'ять смачних рецептів для осіннього меню

      Рецепт приготування супу з гарбуза – рецепти гарбузових крем-супів
      Рецепт приготування супу з гарбуза – рецепти гарбузових крем-супів / 24 Канал

      Гарбуз – це справжній хіт осіннього меню. Цей овоч лідер по вмісту речовин, які необхідні для нормальної роботи організму людини, зокрема, у гарбузі багато заліза. Як приготувати смачний крем-суп з гарбуза та що до нього додати для смаку – далі в матеріалі.

      Гарбуз сам по собі має доволі нейтральний смак, саме в рецепти додають багато спецій та зелені. До супів найкраще пасують розмарин, часник та часник. Подають супи з гарбуза разом із грінками з білого хліба та гарбузовим насінням. Ця страва не залишить нікого байдужим, тож обов'язково приготуйте його восени. 

      Читайте також: Гарбузова каша з рисом в мультиварці: рецепт приготування

      Смачні рецепти супів з гарбуза

      Класичний гарбузовой крем-суп

      Рецепт приготування супу з гарбуза – рецепти гарбузових крем-супів
      Рецепт гарбузового крем-супу

      Інгредієнти:
      - гарбуз – 1 кг;
      - ріпчаста цибуля – 2 шт.;
      - часник – 3 зубчики;
      - коньяк – 50 мл;
      - петрушка – 20 г;
      - вершкове масло – 100 г;
      - гарбузове насіння – 20 г;
      - вершки;
      - сіль та перець – са смаком.

      Рецепт приготування гарбузового крем-супу:

      1. Розігрійте на сковороді масло і обсмажте на ньому цибулю. Подрібніть головки часнику і додайте до цибулі.

      2. Поріжте на дрібні шматочки гарбуз. Додайте його на сковороду. Смажте на невеликому вогні, поки гарбуз не розм’якне. Після цього додайте коньяк.

      3. Завчасно приготуйте курячий бульйон з лавровим листям та духмяними травами. Додайте до нього гарбузову масу. Посипте суміш перцем та сіллю за смаком.

      4. Наріжте петрушку, висипте її у суп. Після цього додайте вершкове масло і трохи вершків. Збийте масу блендером до однорідності. Перед подачею прикрасьте суп гарбузовим насінням.

      Гарбузовий суп з сиром

      Рецепт приготування супу з гарбуза – рецепти гарбузових крем-супів
      Рецепт гарбузового супу з плавленим сиром

      Інгредієнти:
      - очищений гарбуз – 500 г;
      - картопля – 4 шт.;
      - цибуля – 1 шт.;
      - 2 зубки часнику;
      - плавлений сир – 100 гр;
      - вершкове масло – 50 г;
      - 1 лавровий лист;
      - 0,5 ч. ложки паприки;
      - чорний мелений перець та сіль за смаком.

      Рецепт приготування гарбузового супу з плавленим сиром:

      1. Гарбуз та картоплю поріжте на невеликі шматочки. Поставте варити гарбуз із лавровим листом та водою, а через 10 хвилин додайте картоплю і варіть ще 10 хвилин.

      2. Подрібніть цибулю і часник. Підсмажте їх на вершковому маслі. Додайте  отриману суміш в гарбузовий суп, посоліть і додайте спеції.

      3. Плавлений сир поріжте невеликими пластинками. Зніміть каструлю з вогню і зробіть пюре блендером. Потім знову поставте гарбузовий суп на вогонь, додайте  сир і потримайте на вогні ще пару хвилин, поки сир не розплавиться.

      4. Гарбузовий суп залишіть настоюватися 10 хвилин і подавайте теплим із грінками з білого хліба.

      Читайте також: Гарбуз: користь та шкода головного продукту осені

      Гарбузовий суп з імбиром

      Рецепт приготування супу з гарбуза – рецепти гарбузових крем-супів
      Рецепт гарбузового супу з імбиром

      Інгредієнти:
      - гарбуз – 1 кг;
      - морква – 2 шт.;
      - імбир – 20 г;
      - олія – 2 ст. л.;
      - цибуля – 1 шт.;
      - вода – 500 мл;
      - молоко – 100 мл.

      Рецепт приготування гарбузового супу з імбиром:

      1. Розігрійте на сковороді олію. Поріжте гарбуз та імбир на невеликі шматочки та обсмажте до появи золотистої скоринки.

      2. В каструлі посмажте цибулю до м’якості, додайте натерту моркву.

      3. Змішайте всі овочі разом у великій каструлі і залийте гарячою водою. Доведіть до кипіння і варіть на середньому вогні протягом 5-6 хв. Додайте сіль та перець за смаком. Долийте молоко.

      4. Суп перебийте до однорідності блендером. Ще раз доведіть до кипіння. Подавайте з гарбузовим насінням та зеленню. 

      Гарбузовий суп з фрикадельками

      Рецепт приготування супу з гарбуза – рецепти гарбузових крем-супів
      Рецепт супу-пюре з гарбуза з фрикадельками

      Інгредієнти:
      - гарбуз – 800 г;
      - куряче філе – 500 г;
      - вершки 33% – 250мл;
      - 2 гілочки свіжого або сушеного базиліку;
      - 1 яйце;
      - пучок кропу, гарбузове насіння.

      Рецепт приготування супу-пюре з гарбуза з фрикадельками:

      1. Очистіть та дрібно поріжте гарбуз. Відваріть до м'якості, перебийте у блендері. 

      2. Куряче філе пропустіть через м'ясорубку, додайте до фаршу яйце, кріп і базилік, поперчіть та посоліть за смаком.

      3. Доведіть до кипіння 1 літр води або курячий бульйон, викладіть фрикадельки, формуючи їх двома ложками. Варіть їх 5 хв, потім додайте пюре з гарбуза, варіть ще 5 хв, додайте вершки. Прогрійте ще 5 хв, але не доводьте до кипіння. Подавайте із гарбузовим насінням. 

      Читайте також: Що приготувати з кабачків: рецепти приготування швидких та простих страв

      Гарбузовий суп з каррі

      Рецепт приготування супу з гарбуза – рецепти гарбузових крем-супів
      Рецепт гарбузового супу з каррі

      Інгредієнти:
      - гарбуз – 500 г;
      - в’ялені томати – 70 г;
      - томатна паста – 1 ст. л.;
      - вода – 2 склянки;
      - цибуля – 1 шт.;
      - часник – 2 зубчики;
      - чилі – 1 шт.;
      - олія – 2 ст. л.;
      - приправа каррі – 1 ч. л.;
      - вершки – 100 мл;
      - сіль, перець, зелень, горіхи, насіння – за смаком.

      Рецепт приготування гарбузового супу з каррі:

      1. Подрібніть часник і цибулю, обсмажте на олії. Наріжте гарбуз на середні шматки.

      2. У каструлю викладіть цибулю, часник та гарбуз. Додайте каррі і томатну пасту. Тушкуйте гарбуз 3-4 хвилин, постійно помішуючи. Додайте сіль, перець та воду. Доведіть до кипіння і варіть протягом 15 хвилин.

      3. Додайте в’ялені томати. Після цього перебийте масу блендером. Додайте вешки та поставте на середній вогонь на 5 хвилин, але не доводьте до кипіння. Подавайте з грінками, насінням, зеленню та горіхами за смаком.

      Джерело: 24 Канал
      powered by lun.ua
      Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
      Коментарі
      Більше новин
      При цитуванні і використанні будь-яких матеріалів в Інтернеті відкриті для пошукових систем гіперпосилання
      не нижче першого абзацу на Телеканал новини «24» — обов’язкові.
      Цитування і використання матеріалів у оффлайн-медіа, Мобільних додатках, SmartTV можливе лише з письмової згоди Телеканалу новин «24».
      Матеріали з маркуванням «Реклама» публікуються на правах реклами.
      Усі права захищені. © 2005—2017, ПрАТ «Телерадіокомпанія “Люкс”», Телеканал новин «24»
      Залиште відгук