Гарбузовий суп: п’ять смачних рецептів
Гарбуз – це справжній хіт осіннього меню. Цей овоч лідер по вмісту речовин, які необхідні для нормальної роботи організму людини, зокрема, у гарбузі багато заліза. Пропонуємо п’ять рецептів гарбузового супу на будь-який смак.
Гарбузовой крем-суп
Читайте також: Чому треба їсти гарбуз: 5 переконливих причин
Інгредієнти:
Гарбуз – 1 кг
Ріпчаста цибуля – 2 шт.
Часник – 3 зубчики
Коньяк – 50 мл
Петрушка – 20 г
Вершкове масло – 100 г
Гарбузове насіння – 20 г
Вершки
Сіль та перець – са смаком.
Рецепт приготування гарбузового крем-супу:
1. Розігріти на сковороді масло і обсмажити на ньому цибулю. Подрібнити головки часнику і додати до цибулі.
2. Порізати на дрібні шматочки гарбуз. Висипати його на сковороду. Смажити на невеликому вогні, поки гарбуз не розм’якне. Після цього додати коньяк.
3. Завчасно приготувати курячий бульйон з лавровим листям та духмяними травами. Додати до нього гарбузову масу. Посипати суміш перцем та сіллю за смаком.
4. Нарізати петрушку, висипати її у суп. Після цього додати вершкового масла і трохи вершків. Збити масу блендером.
5. Перед подачею прикрасити суп гарбузовим насінням.
Смачного!
Гарбузовий суп з сиром:
Інгредієнти:
Очищений гарбуз – 500 г
Картопля – 4 шт.
Цибуля – 1 шт.
2 зубки часнику
Плавлений сир – 100 гр
Вершкове масло – 50 г
1 лавровий лист
0,5 ч. ложки паприки
Чорний мелений перець та сіль за смаком.
Рецепт приготування гарбузового супу з плавленим сиром:
1. Гарбуз та картоплю порізати на невеликі шматочки.
2. Поставити варити гарбуз із лавровим листом, а через 10 хвилин додати картоплю і варити ще 10 хвилин.
3. Подрібнити цибулю і часник. Підсмажити їх на вершковому маслі. Додати отриману суміш в гарбузовий суп, посоли і додати спеції.
4. Плавлений сир порізати невеликими пластинками. Зняти каструлю з вогню і зроби пюре блендером. Потім знову поставити гарбузовий суп на вогонь, додати сир і потримай на вогні пару хвилин, поки сир не розплавиться.
5. Гарбузовий суп залишити настоюватися 10 хвилин і подавати теплим із сухариками.
Гарбузовий суп з імбиром
Інгредієнти:
Гарбуз – 1 кг
Морква – 2 шт.
Імбир – 20 г
Олія – 2 ст. л.
Цибуля – 1 шт.
Вода – 500 мл
Молоко – 100 мл.
Рецепт приготування супу з імбиром:
1. Розігріти на сковороді оливкову олію. Порізати гарбуз та імбир на невеликі шматочки та обсмажити до появи золотистої скоринки.
2. В каструлі посмажити цибулю до м’якості, додати моркву.
3. Змішати всі овочі разом у великій каструлі і залити гарячою водою. Довести до кипіння і варити на середньому вогні протягом 5-6 хв. Додати соль та перцю за смаком. Долити молоко.
4. Перемішати масу блендером, щоб утворилося. Довести до кипіння. Перед подачею додати кілька крапель оливкової олії та листя петрушки.
Гарбузовий суп з фрикадельками
Інгредієнти:
Гарбуз – 700-900г г
Куряче філе – 500 г
Вершки 33%, – 250мл 33%,
2 гілочки базиліку (сушений базилік)
Яйця – 1 шт
Пучку кропу, гарбузове насіння.
Рецепт приготування супу-пюре з гарбуза з фрикадельками:
1. Очистити та дрібно порізати гарбуз, прогріти шматки у мікрохвильовці 4-6хв або відварити до м'якості і розім’яти блендером.
2. В однорідну масу змолоти куряче філе, додавши яйце, кріп і базилік, поперчити та посолити за смаком.
3. Довести до кипіння 1 літр води або курячого бульйону, покласти фрикадельки, формуючи їх двома ложками. Варити їх 5 хв, потім додати пюре з гарбуза, проварити 5 хв, влити вершки, прогріти, не даючи закипіти, зняти з плити.
4. Подавати із смаженими гарбузовим насінням.
Гарбузовий суп з каррі
Інгредієнти:
Гарбуз – 500 г
В’ялені томати – 70 г
Томатна паста – 1 ст. л.
Вода – 2 склянки
Цибуля – 1 шт.
Часник – 2 зубчики
Чилі – 1 шт.
Оливкова олія – 2 ст. л.
Каррі – 1 ч. л.
Вершки – 100 мл
Сіль, перець, зелень, горіхи, насіння – за смаком.
Рецепт приготування гарбузового супу з каррі:
1. Подрібнити часник і цибулю. Нарізати гарбуз на середні шматки.
2. Висипати гарбуз у каструлю разом з обсмаженою цибулею. Додати каррі і томатну пасту. Готувати гарбуз 3-4 хвилин, постійно помішуючи. Додати сіль, перець та воду. Довести до кипіння і варити протягом 15 хвилин.
3. Додати в’ялені томати. Перемішати масу блендером до утворення пюре.
4. Додати вершки та перемішати суп. Подавати з грінками, насінням, зеленню та горіхами за смаком.