Гордість україни
Руслан Борисов

Коли у Голлівуді хочуть нереальних і водночас неймовірно правдоподібних спецефектів, режисери зі світовими іменами знають, кого кликати на допомогу – українця Руслана Борисова.

Він створює спецефекти для голлівудських блокбастерів, до нього звертаються такі гуру світового кіно як Стівен Спілберг та Рідлі Скотт, йому під силу захопити увагу глядача – зробити нереальну вигадку максимально правдоподібною.

Хобі, що переросло в професію

Руслан Борисов родом із Харкова. Під час навчання в університеті він поїхав за обміном в Італію, де захопився комп’ютерним дизайном. Звідти перебрався до Канади та вступив у коледж і там вже серйозно вивчав тонкощі спецефектів для фільмів у коледжі.

Саме у Канаді Борисову вдалось влаштуватись у легендарну студію спецефектів MPC – студію, яка вже понад 25 років утримує ключові позиції у світовій кіноіндустрії.

Ілюзія в "Ілюзії обману"

Своєрідним трампліном у кар’єрі Борисова стала робота над трилером "Ілюзія обману" з Джессі Айзенбергом та Марком Руффало у головних ролях.

Фільм, на який його творці спочатку закладали посередній бюджет, у підсумку вийшов набагато крутішим, ніж планувався, і не в останню чергу завдяки спецефектам, що з'явились з-під руки українця.

Чого лише варті "домальовані" ним в одному з епізодів піраньї, які виглядали неймовірно реалістично. Творці картини не пошкодували зайві 50 мільйонів до бюджету, а сам Руслан отримав непогану професійну сторінку у своєму портфоліо.

"Омолодження" Термінатора

"Термінатор: генеза", "Красуня і Чудовисько", "Люди ікс: Апокаліпсис" – це й близько не весь перелік фільмів, над спецефектами до яких працювали українець і його канадські колеги.

А робота у них далеко не з легких! Наприклад, над 8 кадрами цифрової копії "помолоділого" Шварценеггера у "Термінаторі" дизайнери трудились приблизно півроку.

"Оскар" за "Книгу джунглів"

Але праця, однозначно, варта того – особливо коли приносить не лише задоволення, а й заслужені нагороди.

Омріяного "Оскара" команда Руслана Борисова отримала за фільм "Книга джунглів", який практично від початку до кінця "знятий" на комп’ютері. Справжьою була хіба колода, якою бігав Мауглі, решта – справа рук команди дизайнерів-професіоналів.

Зараз Руслан Борисов все менше створює власні спецефекти, а більше координує роботу команди, веде перемовини з режисерами, та мріє і сам виступити у ролі кінотворця – зняти власний фільм.

Цілком можливо, що незабаром ми почуємо про українця Руслана Борисова, вже у новому амплуа, яке стане черговим приводом для гордості.