Гордість україни
Данило Тонкопій

Якщо у світі авто існує ідеал у вигляді електрокарів Tesla, то у велосвіті є – українські електробайки Delfast.

Їхній творець, підприємець-новатор Данило Тонкопій зробив справжню революцію у сфері двоколісного транспорту – його електробайкам немає рівних у світі.

Дорога до Delfast

Перед тим, як прийти до цього досягнення, український "Маск" перепробував чимало стартапів, серед яких були як успішні, так і не дуже.

У його доробку був навіть проект мобільної гри на основі доповненої реальності. І з’явився він ще задовго до того, як мільйони людей по всій планеті кинулися ловити уявних "покемонів" у реальному житті.

Справжнє світове визнання підприємливому киянину приніс випадок і небажання миритися з реальністю, яка його не влаштовувала. Якось через інтернет-магазин він придбав новий телефон і був змушений чекати на своє замовлення кілька днів. Так народилася ідея миттєвої доставки товарів на електровелосипедах.

Електробайки на службі у кур’єрів

Разом із партнером Сергієм Денисенком Данило Тонкопій заснував власну кур’єрську службу. Тоді виникла інша проблема – виявилося, що електробайки, які пропонує ринок, не зовсім підходять для такої роботи: швидко вичерпується ресурс акумулятора, а одного заряду вистачає максимум на кількадесят кілометрів роботи, тоді як кур’єр "намотує" за день сотню, а то й більше.

Винахіднику і його команді не залишалось нічого іншого, як буквально знову вигадати велосипед.  Тільки тепер це мав бути електричний велосипед, який би здатен був долати далекі відстані і задовольнити їхні кур’єрські потреби.

Український рекордсмен

Після тисяч експериментів, сотень випробуваних деталей і десятків недоспаних ночей з’явився красень Delfast. Цей електробайк повністю української збірки, а його аналогів за витривалістю та надійністю немає ніде у світі.

На сьогодні український електробайк може похвалитись власною сторінкою у Книзі рекордів Гіннеса – на одному заряді акумулятора він проїхав понад 367 кілометрів.