Гордість україни
Іванна Сахно

Українка упевнено почувається перед камерами, у фокусі уваги численних репортерів та у сліпучих спалахах їхніх фотоапаратів. Її вже нарекли молодою зіркою, яка сходить на небосхилі Голлівуду. Свій акторський талант дівчина починала розвивати на Батьківщині. Донька кінематографістів, вона змалку багато часу проводила на знімальному майданчику. Українському глядачеві встигла запам’ятатися за грою в популярних телесеріалах та фільмі "Іван Сила".

Сахно почала зніматися у кіно змалку

За своєю американською мрією Іванка подалася ще геть дитиною – у 13 років, сама, без батьків. Не розмовляючи англійською, поїхала до Ванкувера – вчитися у звичайній канадській школі. Там уперше й зіткнулася віч-на-віч з "Голлівудом": потрапила на майстер-клас двох відомих кастинг-директорів, які свого часу відкрили світові Джулію Робертс та Леонардо Ді Капріо.

Голлівудську славу принесла роль у блокбастері

Перебравшись згодом до Лос-Анджелеса, Іванна продовжила наполегливо і цілеспрямовано працювати: оббивала пороги всіх можливих кастингів, пробувалася на різні ролі. Вступила до акторської школи Лі Страсберга. Зрештою, це дало свої плоди. Уже після двох незначних ролей в американських фільмах українську акторку запрошують до роботи над продовженням успішного голлівудського блокбастера "Тихоокеанський рубіж: Повстання", що в підсумку зібрав у світовому прокаті понад 290 мільйонів доларів.

Іванна знялася в комедійному бойовику разом із Мілою Куніс

Паралельно Іванна знімалася в іншому бойовику – "Шпигун, який мене кинув". До слова, поруч зі ще однією акторкою українського походження – Мілою Куніс.

У Голлівуді Іванна продовжила удосконалювати свою англійську. Щоб акторку не видавав її слов’янський акцент, менеджери навіть забороняли їй спілкуватися українською з батьками. Лише через SMS.

Іванна Сахно відома своєю проукраїнською позицією

Та це аж ніяк не завадило дівчині пам’ятати про своє українське коріння і за кожної нагоди заявляти про свою громадянську позицію: підтримати Майдан разом з українською діаспорою Лос-Анджелеса чи стати на захист українських в’язнів Кремля просто на червоній доріжці в Каннах.

"Та частина України, яка в мені є, я дуже пишаюся нею; я намагаюся якомога більше розказувати людям про свою країну", – сказала в одному з інтерв’ю Сахно.