Гордість україни
Віталій Гончарук

Сьогодні Augmented Pixels немає рівних у галузі доповненої реальності. Цей проект успішно конкурує з такими IT-гігантами, як Google, а серед переліку його клієнтів можна побачити National Geographic. Вони уже давно прописалися у Кремнієвій долині, однак заснував цю компанію уродженець Одеси Віталій Гончарук.

Аugmented Pixels: як усе починалось

Програмувати Віталій розпочав, ще навчаюсь у ліцеї – завдяки цьому йому і вдалося заробити свої перші гроші на фрілансі. Історія ж Augmented Pixels, які є одними зі світових лідерів у розробках технологій віртуальної та доповненої реальності, бере свій початок у 2010-му. До цього часу Віталій Гончарук вже встиг попрацювати на іноземних замовників.

Що таке технологія Augmented Pixels

Технологія Augmented Pixels полягає у тому, що будь-які предмети з реального світу можна доповнити на екрані гаджету ефектними тривимірними зображеннями та додатковою корисною інформацією. Застосовувати її можна будь-де – як у комп’ютерних іграх, так і у рекламі, торгівлі та навіть нерухомості. Це одразу і зрозумів Віталій Гончарук, відтак вирішив залишити успішний аутсорс-бізнес та повністю зосередитися на перспективному напрямку в ІТ, який ще тільки розвивався.

Знакова співпраця з National Geographic

Одним із знакових проектів Augmented Pixels справедливо вважається замовлення від National Geographic. Команда українських програмістів допомогла їм у створенні інтерактивного пазлу про древні цивілізації. Так, під час наведення камери смартфона на один із об’єктів цієї головоломки на екрані з'являються віртуальні картинки з докладною інформацією. Зауважимо, що топ-менеджери National Geographic дуже високо оцінили таку роботу українців.

Чим сьогодні займаються у Augmented Pixels

Попри обширний список клієнтів і різну сферу їхньої діяльності, наразі основний акцент у Augmented Pixels роблять на роботів і дронів – компанія розробляє систему візуальної навігації для розумних безпілотників. Як заявляє Віталій Гончарук, його команда в цьому є однією з найкращих у світі.

Сьогодні основний офіс Augmented Pixels розташовується у Каліфорнії, а переїхати до США українців спонукав інвестор. Загалом за кілька років з часу заснування українська компанія зуміла залучити півтора мільйона доларів інвестицій. Віталій і сам не раз виступав інвестором для українських стартапів. Однак гроші для нього не самоціль, оскільки він є одним із тих, кому просто цікаво творити майбутнє.