Гордість україни
Олександр Нескін

Невеликий алюмінієвий куб, з якого можна віддалено стежити за своїм домашнім улюбленцем, гратися з ним і навіть погодувати, де б ви не були і чим би не займалися. Такий цікавий і неординарний винахід приніс українським розробникам світову славу та мільйонні інвестиції.

Ідея народилась з гавкоту

Незвична ідея зародилася в голові киянина Олександра Нескіна. Його чотирилапий друг, залишаючись удома сам, жалібно скавчав і гавкав, чим дуже надокучав сусідам. Хлопець продемонстрував винахідливість: під'єднав до комп'ютера камеру, через яку він міг стежити за собакою за своєї відсутності. А щоб трохи розважити його, прилаштував лазерну указку – улюблену іграшку свого песика. І тепер з чотирилапим можна було гратися навіть на відстані.

Турбота через смартфон

Просте і геніальне рішення з часом переросло в цілий бізнес-проект, втілювати який Олександр взявся разом із товаришами – Ярославом Ажнюком та Андрієм Кленом. Усім трьом на той час не було і 25-ти.

Молоді та амбітні, об'єднані любов'ю до тварин і бажанням творити щось нове й цікаве, вони започаткували інноваційний стартап Petcube.

Визначальним моментом, який дав змогу хлопцям зрозуміти, чи насправді їхній проект настільки важливий, як їм здається, і чи дійсно він потрібен власникам чотирилапих, став вихід на Kickstarter. Проект зібрав понад 250 тисяч доларів – у 2,5 рази більше, ніж розраховували його автори.

Petcube – лідер на ринку товарів для тварин

За перші 5 років команда Petcube змогла залучити майже 14 мільйонів доларів інвестицій. Сьогодні у компанії три офіси – в Україні (у Києві), Китаї і головний – у Сан-Франциско. Там же, у США, працюють 2,5 тисячі магазинів. Через Amazon продукцію Petcube активно замовляють у Японії, Великій Британії, Австралії, Канаді.

Для мільйонів людей на планеті, які до своїх домашніх улюбленців ставляться, як до рідних дітей, винахід українців – це справжня знахідка. Тепер вони навіть далеко від дому можуть бачити, чути своїх пухнастиків, розмовляти з ними і, за потреби, погодувати їх – просто зі свого смартфона.

Технології, які, подібно до соцмереж, впустили до інтернету тварин, – у цьому українським розробникам нема на кого рівнятися. На ринку товарів для домашніх улюбленців Олександр Нескін і його команда – лідери у своєму сегменті, який самі ж і створили.