Гордість україни
Стефан Благовісний

Двигун технічного прогресу з Кремнієвої долини Ілон Маск збурив українську інтернет-спільноту, анонсувавши появу в Україні своїх швидкісних зарядок для електромобілів. Українському мешканцю такі плани батька Tesla, авжеж, до душі. Що й казати, українці проявляють особливий інтерес до автомобілів, які "заправляються" від розетки. І відсутність необхідної інфраструктури – чи не основна перешкода, яка досі стримувала масову появу на українських дорогах екологічно чистого транспорту.

Втім, не Маском єдиним. Для всеохоплюючої електромобілізації в України є свої прогресивні уми та підприємці-новатори. Стефан Благовісний – один із таких.

Все починалось з прокату електрокарів

Стефан Благовісний – співвласник мережі електрозаправок "ТОКА" і популяризатор електромобілів в Україні. Та починався бізнес з оренди машин, і бізнесмен чи не першим в Україні став пропонувати на прокат саме електрокари.

Стефан і його команда взяли собі за мету зробити користування електромобілями таким же комфортним і зручним, як авто з традиційними двигунами внутрішнього згоряння. Для цього облаштовують зарядні станції в найбільш доступних місцях – у торгових і розважальних центрах, на автостоянках, поруч із супермаркетами, спортивними клубами, офісними центрами.

Розрахунок простий: поки автовласник займається своїми справами, електромобіль тим часом заряджається. Позаяк, одна хвилина прискореної зарядки додає в середньому кілометр пробігу.

Електрокари – вже реальність в Україні

Через мобільний додаток клієнт може побудувати маршрут до найближчої зарядної станції; перевірити, чи вільна вона; дізнатися, як триває зарядка машини, та побачити статистику щодо статусу зарядки.

Оновлене програмне забезпечення дасть змогу клієнтам "ТОКА" співпрацювати з аналогічною інфраструктурою навіть за кордоном, і навпаки – зробить Україну більш відкритою для гостей на електромобілях з інших країн.

Стефан зізнається, що його мрія – аби дороги заполонили електрокари замість авто з двигунами внутрішнього згорання. Це своє бажання він і такі, як Стефан, роблять із кожним днем реальнішим.