Гордість україни
Ярослав Лутицький

Бонневіль – висохле доісторичне озеро на Заході США. Його ідеально рівна соляна поверхня є меккою для відчайдухів-екстремалів, які ганяються за рекордами. Для тих, хто не боїться кинути виклик самому собі. Хто ніколи не зупиняється на досягнутому. Тут людина змагається зі швидкістю. Свій слід на солях Бонневіля залишили й українці.

Ярослав Лутицький – пристрасний авто- і мотолюбитель з Харкова. Він із тих, хто про себе каже, що для них немає нічого неможливо. Його життя – мотори.

Ярослав – власник майстерні з кастомайзингу. З його ательє виїхали десятки відреставрованих, перероблених, відтюнінгованих до невпізнання залізних коней. Серед них і світовий "чемпіон" у своєму класі, – гордість харківського майстра.

Виклик Бонневілю

Утім, цього Ярославові Лутицькому було мало. Він вирішив кинути виклик швидкості, і не де-небудь, а на славнозвісному озері Бонневіль. Віднайшов десь старенький "Іж-49" і разом із командою взявся вдихнути у нього нове життя.

Півтора року майстри чаклували над 60-річним "монстром". Від колись легенди Іжевського заводу залишився лише 350-кубовий мотор – такий регламент Бонневіля у категорії вінтажних мотоциклів. Тепер це вже не просто перероджений "Іж", це – INSPIRIUM. Із ним улітку 2017-го команда Ярослава подалася за океан встановлювати рекорди швидкості.

Зусилля харків'ян не були марними

Уже в перших заїздах пілот Дмитро Багрянцев за кермом подолав планку у 160 кілометрів на годину, таким чином відкривши нову історію Бонневіля.

 

Спочивати на лаврах Ярослав і його команда не планують. Тим паче, що тут, на "озері швидкості", рекорди, зазвичай, не довго зберігають свою актуальність. А поки ж на радощах можна й гопака станцювати на солях Бонневіля.