Гордість україни
Сергій Григорович

У дитинстві Сергій Григорович вирішив, що обов'язково буде багатим. Спонукала до цього поїздка у Францію та захоплення комп'ютерними іграми: у 5 класі поїхав за обміном до цієї західноєвропейської країни. Звідти Сергій привіз відеоігри, які давав своїм київським друзям на прокат, а згодом став приторговувати дисками на ринку. У 16 років він заснував власну компанію GSC Game World.

Її він назвав за ініціалами свого імені латиною. Логотип компанії розробив сам ще у 12-річному віці. Студія займалася перекладами ігор, паралельно видаючи енциклопедії, навчальні програми та дитячі смішні ігри. Та для роботи довелося покинути навчання у Київському політехнічному інституті. Та вже у 20 років Сергій Григорович став доларовим мільйонером.

"Я ніколи не користувався запозиченим капіталом. Я любив перекласти ризики на видавця, але всі продукти фінансував самостійно. У мене є принцип – я вважаю, що якщо ти робиш продукт, то повинен витрачати тільки свої гроші. Люди, які витрачають не свої гроші, не так уважно ставляться до процесу розробки і до ризиків. Вони займаються самообманом, щиро переконуючи себе, що все добре", – заявив Сергій Григорович.

Першим серйозним успіхом, який змусив міжнародну геймер-спільноту заговорити про українців, стала розробка власної гри. Сергій, сам щирий шанувальник онлайн-стратегій, бачив купу недоліків у іграх, які існували на ринку. Тож вирішив створити свій, досконалий продукт. Так на світ з'явилися культові нині "Козаки" (Cossacks). Гра завоювала світову популярність та додала розробникам ресурсів і натхнення на подальші звершення.

Наступний хіт не змусив на себе довго чекати. Славнозвісний шутер S.T.A.L.K.E.R., як і попередню гру, об'єднує українська тематика: сюжет у віртуальному світі розгортається в зоні відчуження поблизу Чорнобиля.

Загальний тираж ігор, створених Сергієм і його командою, перевищує 7 мільйонів копій. А от сам розробник тепер грає не часто – комп'ютерні стратегії йому замінило реальне бізнес-планування, а адреналін, замість "стрілялок", він черпає на перегоновому треку, реалізуючи своє захоплення мотоспортом.