Журнал Cosmopolitan склав рейтинг найкорисніших фруктів і ягід останнього місяця літа.

Виноград

Виноград багатий калієм, кальцієм, залізом, магнієм, фруктозою та глюкозою, а ще він стимулює кровотворну функцію мозку, підвищує рівень гемоглобіну. Його сік нормалізує артеріальний тиск, підвищує імунітет. А ще виноград прекрасна альтернатива солодощам.

Читайте також: 8 несподіваних продуктів, які псуються в холодильнику

Кавун

Солодка ягода – справжній порятунок в спекотний літній день. Кавун покращує роботу кишківника, виводить холестерин, а також пісок з нирок.

Читайте також: Як зберегти кавун свіжим аж до Нового року – покрокова інструкція

Слива

Слива захищає від тромбів, нормалізує обмін речовин, зміцнює печінку і судини, очищає кров.

Диня

В першу чергу, диня чудово піднімає настрій, а також позбавляє від безсоння і втоми. Диня – це особливий фрукт, тому її варто вживати окремо від усіх інших фруктів.

Читайте також: Які продукти найкраще зміцнюють серце

Нектарин

Нектарин прекрасно впливає на шкіру і волосся, відновлює клітини, очищає весь організм.

Аґрус

Аґрус містить велику кількість вітаміну Е і калію. Його застосовують в лікувальному харчуванні при порушенні обміну речовин, захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Сік аґруса нормалізує обмін речовин, очищає клітини від солей і важких металів.

Читайте також: 11 продуктів, які не псуються

Яблука

В яблуках міститься залізо, флавоноїди, які знижують ймовірність розвитку цукрового діабету, астми. Яблука, особливо зелені, – прекрасно доповнять твою дієту, адже вони покращують метаболізм.

Груші

Груша мають сечогінну, дезінфікуючу, жарознижувальну дію. Сік з груші – це чудовий засіб, що тонізує.

Персики

Персики – цінне джерело калію і магнію. Також персики знижують тиск і рівень поганого холестерину.

Читайте також: Продукти, які категорично не можна вживати на сніданок: ви будете здивовані

Алича

В 100 грамах м'якоті аличі міститься не більше 35 кілокалорій, а це менше, ніж у яблука. Свіжа ягода аличі – прекрасне джерело вітаміну С. Алича багата клітковиною і мінеральними речовинами: калієм, фосфором, залізом, кальцієм.