Але на цьому її кулінарні властивості не закінчуються. Портал Lifehacker зібрав 5 маловідомих властивостей соди, які значно полегшать приготування окремих страв.

Секрет ідеальних креветок

Аби поліпшити зовнішній вигляд і смак креветок, для них потрібно приготувати маринад із соди та солі. Така суміш затримає вологу всередині, а тому креветку будуть більш пухкі та соковиті. Також завдяки соді креветки швидше підрум’яняться та стануть хрусткими.

Як приготувати маринад: на півкілограма креветок потрібна чайна ложка солі і чверть чайної ложки соди. Перемішати всі інгредієнти і помістити в холодильник на 15 хвилин. Після цього можна приступати до приготування.

Швидкий спосіб обсмажити цибулю

Аби швидше посмажити цибулю, потрібно при приготування додати невелику кількість соди. Вже через декілька хвилин цибуля стане коричневого кольору.

Як смажити цибулю з содою: на півкілограма цибулі додати чверть чайної ложки соди.

Читайте також: 8 природних продуктів-очисників, які варто їсти взимку

Усунути кислинку консервованих томатів

Консервовані помідори можуть надавати стравам непотрібну кислинку. Усунути її допоможе щіпка соди, яка при цьому ніяк не вплине на текстуру і загальний смак томатних супів, соусів, овочевих пюре або інших страв з вмістом консервованих помідорів.

Як перетворити спагеті в локшину рамен

Тісто для локшини рамен містить в собі компонент, який відповідає за її жовтий колір і пружну текстуру. Аналогічні властивості можуть придбати і спагеті, якщо в каструлю (до закипання) додати соду.

Звісно, повної схожості між італійською пастою і азіатської локшиною очікувати не варто, але при відсутності інших варіантів цим трюком скористатися можна.

Як приготувати: чим більше соди додати до спагеті, тим більше їх текстура буде нагадувати рамен. У той же час збільшується небезпека, що макарони придбають неприємний присмак. Якщо спагеті готуються в воді або слабкому бульйоні, потрібно обмежитися двома чайними ложками соди на літр.

Однорідний хумус

Хумус вийде однорідним, якщо його основний інгредієнт, нут, буде дуже м'яким. І тут знову допоможе харчова сода. Для цього нут потрібно змішати з холодною водою та содою.

Читайте також: 5 поживних речовин для бадьорого настрою: в яких продуктах їх шукати

Як розм’якшити нут: змішайте стакан сухого нуту з шістьма склянками холодної води і чайною ложкою соди. Приберіть суміш на ніч в холодильник. За цей час боби добре набухнуть, а при подальшому варінні відмінно стануть м’якими.