Йдеться про ген PPP1r3G, який присутній як у людини, так і у тварин, передає Корреспондент.net. Під час експериментів на лабораторних щурах учені встановили, що посилення активності гена перетворює алкоголь в глікоген — той водночас знижує накопичення жиру в печінці.

Результати дослідження вже опублікували у науковому журналі Journal of Lipid Research.

Це дає нам можливість по-новому поглянути на проблему вживання алкоголю. Зроблене відкриття може привести до розробки нових ліків, здатних зменшити негативний вплив алкоголю на організм,
— пояснив автор дослідження професор Чен Ян.

Накопичення зайвого жиру приносить значну шкоду організму людини. Водночас глікоген як складні вуглеводи виступає в ролі джерела енергії.

Дивіться також: Як хронічні пияки врятували США від алкоголізму