Про це повідомляє Headinsider.

Речовини, які містять ці плоди, можуть впоратися з золотистим стафілококом – найчастішою причиною інфікування ран після операції.

Золотистий стафілокок може бути причиною багатьох захворювань, від абсцесів та харчових отруєнь до загрозливих для життя інфекцій, таких як інфекційний ендокардит і сепсис.

Ці бактерії були серйозною проблемою в лікарнях по всьому світу з 1940 року, і досі фармацевтичним компаніям не вдалося розробити нові антибіотики, які могли б приборкати дедалі агресивнішу поведінку бактерій.

Проте поставити хрест на золотистому стафілококу може авокадо, з’ясували вчені з Копенгагенського університету, які працювали в Чилі.

Читайте також: 8 природних продуктів-очисників, які варто їсти взимку

Поштовхом до цього відкриття стало спостереження за представниками індіанського народу мапуче, які здавна використовують листя авокадо для лікування ран.

Ми вважаємо, що природні речовини, які містяться в чилійських авокадо, можуть активно використовуватися в комбінованій терапії з традиційними антибіотиками,
– заявили дослідники.