Переможець кулінарного шоу "МастерШеф 5" і засновник гастромайстерні Confiture Євген Клопотенко поділився із сайтом "24" своїми здоровими звичками в харчуванні.

"Мої звички, за великим рахунком, це те, що сказав, гастроентеролог. Наприклад, їсти раз в 5 годин. Це те, що говорив мені тато – їж те, що не несе тобі ніякої шкоди. Якщо ти їси і тобі комфортно – це ж класно. Якщо не комфортно – просто не їж цей продукт", – каже кулінар.

Читайте також: Де поїсти у Києві: відомий кулінар розповів про свої улюблені заклади

За словами Клопотенка, його улюблений перекус – це горіхи.

Якщо я не можу поїсти – то купую 100 грамів горіхів і перекушую ними. В ідеалі, я був би вегетаріанцем, який їсть м’ясо (Сміється). Це означає багато овочів і м’ясо,
– ділиться експерт.

Крім того, він вживає багато різних каш та радить межше обсмажувати овочі, а запікати.

"Я 20 років не міг зрозуміти, яка ж на смак вівсянка, поки не відкрив для себе гранолу. Для мене це ідеально. Також в раціоні багато оливкової олії. Бажано грецької, вона дуже ароматна. Взагалі дуже люблю овочі. При тому – мало їх обсмажувати, а максимум запікати або вживати в сирому вигляді", – каже кулінар.

Читайте також повне інтерв’ю з Євгеном Клопотенком на сайті "24"