Коли вода має температуру 40°C , ризик потрапляння токсичних речовин з пакетика збільшується. Проте коли люди заварюють чай, вода часто перевищує 95°C, пише Medical News.

Читайте також: Органічна їжа не корисніша за звичайну: дослідження

Вчені провели експеримент, у якому зімітували нормальні умови заварювання: промивали пластикові пакетики та нагрівали у воді. Використовуючи електронну мікроскопію, вони змогли підтвердити, що один пластиковий чайний мішок вивільнив приблизно 11, 6 мільярда мікропластичних частинок та 3, 1 мільярда нанопластичних частинок.


Екологічні чайні пакетики можуть бути шкідливими

Окрім того, вчені дослідили вплив мікро- та наночастинок на планктони Daphnia magna, яких ще називають водяними блохами. Виявилось, що після впливу мікро- та наночастинок, "водяні блохи" змінили свою поведінку та зовнішність.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.