Біолог розвінчала міф про вживання популярного продукту

1067 Читать новость на русском
Сіль корисна для організму у малих кількостях
Сіль корисна для організму у малих кількостях / bbntimes.com

Біолог та науковий блогер Дарія Прокопик переконує, що сіль корисна для організму, вона наносить шкоду лише при надмірному споживанні.

Організм людини потребує калій та магній, які містяться у кухонній солі для підтримки тиску крові, пише MedOboz.

Читайте також: Чим небезпечне зловживання сіллю

Вживання солі покращує роботу мозку та серця, його вживають для вироблення шлункового соку. Проте при високому рівні натрію у людини підвищується тиск і люди з віком втрачають здатність повернути його у норму.

Біолог назвала норму споживання солі на день – одна чайна ложка.

Вона також порадила людям готувати власноруч їжу та регулювати кількість солі, оскільки виробники привчають споживачів до надмірних смаків.

До слова, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун назвала причини, через які у людини виникає неприємний запах з рота.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук