Про це говорить дитячий лікар Євген Комаровський на особистому сайті.

Читайте також: Навіщо замочувати горіхи перед тим, як їх їсти

Лікар зазначає, що шоколад дійсно може впливати на засвоєння кальцію. У какао-бобах містяться оксалати – солі щавлевої кислоти. У поєднанні з кальцієм вони утворюють нерозчинне з'єднання – оксалат кальцію, яке нікуди не всмоктується.

Євген Комаровський пояснює, що кількість оксалатів в шоколаді настільки помірна, що суттєво вплинути на всмоктування кальцію шоколад не може. Особливо, коли йде мова про молочний шоколад, у якому міститься незначна кількість какао-бобів.

Лікар Євген Комаровський
Шкідливість і ризик дещо в іншому: цукор, якого в молочному шоколаді досить багато, активізує сечовипускання і кальцій втрачається саме таким шляхом. Він просто виходить з сечею. Так що основна шкідливість шоколаду міститься у цукрі, а не в какао-бобах ”.

За переконанням лікаря, у цьому потрібно знати міру, але пара шматочків шоколаду в день ще нікому не зашкодила.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.