Чому консерванти вважаються шкідливими: пояснення науковців

488 Читать новость на русском
Консерванти шкідливі чи ні
Консерванти шкідливі чи ні / nday.te.ua

Консерванти хоч і продовжують термін придатності продукту, вони аж ніяк не є корисними для організму людини.

Про це заявили вчені з Інституту регенеративної медицини у США, передає Сosmo.

З їхніх слів, продукти, які містять консерванти порушують гормональний фон організму людини, а це провокує ожиріння.

Читайте також: Чи можна кип’ятити воду двічі, не шкодячи здоров'ю

Під час досліджень додатку Е321, який зберігає у продуктах поживні речовини і смакові якості та кислоти PFOA, яка входить в упакування продуктів, вчені з'ясували – їхня дія викликає ушкодження гормонів, які пов'язують кишківник і мозок.

В результаті несвоєчасний сигнал про насичення провокує переїдання, через що є ризик до ожиріння.

Тож вчені рекомендують обирати ті продукти у магазинах, які мають найкоротший термін придатності – вони містять значно менше консервантів та інших шкідливих речовин.

Що таке консерванти? Це речовини, які здатні збільшувати строк зберігання харчових та інших продуктів (наприклад, косметики) шляхом захисту їх від мікробіологічного псування.

Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.

powered by lun.ua
Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter
Коментарі
Залиште відгук