Про це розповіла дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook.
Жир у молочних продуктах має для здоров'я багато позитивних бонусів.
Читайте також: Чому категорично не можна пити чай у пакетиках: відповідь медиків
1. Вживаючи знежирені продукти ми легко переїдаємо, бо відчуття ситості ніяк не наступає, а жир забезпечує це відчуття ситості.
2. З молочним жиром організм отримує жиророзчинні вітаміни А, D, Е, каротиноїди.
3. В присутності вітаміну D краще засвоюються кальцій та магній.
Жирні молочні продукти корисніші для здоров'я
4. Відсутність жиру у кисломолочних продуктах компенсована вуглеводами – для загущування та покращення смаку, а вуглеводи стимулюють виділення гормону інсуліну підшлунковою залозою та пригнічують процес окислення ("спалювання") жиру, тобто схуднути на знежирених стає важче.
5. Знежирені, як і дуже жирні, погіршують засвоєння кальцію.
6. Молочний жир корисний для мозку та кишечної мікробіоти.
У тих, хто споживає виключно знежирені молочні продукти, вищий ризик хвороби Паркінсона. До речі, ягоди зменшують ризик розвитку хвороби Паркінсона, тому, якщо їсте кисломолочні, завжди додайте жменю ягід – користь буде однозначною,
– додала Скиталінська.
З вітаміном D краще засвоюються кальцій та магній
Більше новин, що стосуються лікування різноманітних захворювань, медицини в Україні, здорового способу життя та харчування, вагітності та пологів, відкриттів у сфері медицини та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.