Склянка свіжовичавленого яблучного соку підвищує рівень глюкози в крові, що є зовсім небажаним при наявних метаболічних порушеннях, ожирінні, діабеті, пре діабеті.

Читайте також: Який сік продовжує молодість і запобігає хворобам серця

"Сік може різко підвищити рівень глюкози в крові. Здоровим людям краще його пити в першій половині дня", – зазначає дієтолог.

Яблучний сік володіє високою кислотністю і тому здатний зашкодити цілісності слизової шлунково-кишкового тракту. Людям з ослабленим шлунком, ерозіями, виразковою хворобою яблучний сік протипоказаний.

Через підвищений вміст органічних кислот у яблучному соку, навіть при відсутності вищезгаданих хвороб, лікарі радять пити не більше трьох склянок на тиждень.


Кислоти яблука можуть пошкоджувати зубну емаль

Свіжовичавлений яблучний сік краще пити через трубочку: його кислоти здатні шкодити зубній емалі. Після пиття соку рот слід прополоскати чистою водою.

Більше новин, що стосуються лікування, медицини, харчування, здорового способу життя та багато іншого – читайте у розділі Здоров'я.